Správne poradie zdvihov Tlačiť E-mail
01. 05. 2010

Správne poradie zdvihov

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – piková šestka

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral prvý zdvih na stole, aby načal trefy. Západ pokryl trefového kráľa esom a vrátil tromf k desiatke Juhu.

Juh mal dobrý plán: Prebije tref na stole, do ruky sa vráti červeným esom, šnapne druhý tref a vráti sa do ruky druhým červeným esom. Potom vytromfuje a zvyšok bude vysoký.

Bol to dobrý plán, ale Juh nezohrával dobre, lebo hral červené esá v nesprávnom poradí. Po šnapnutí prvého malého trefa na stole sa vrátil do ruky srdcovým esom. To bolo fatálne rozhodnutie.

OBRANA VYUŽÍVA CHYBU ZOHRÁVKY

Keď Juh vyniesol druhý malý tref, Západ zahodil svoje singl káro. Hlavný hráč šnapol tref na stole a vyniesol káro k esu, ale Západ šnapol a porazil záväzok.

Ak chce Juh splniť slem, musí začať dlhšou červenou farbou a nie kratšou. Nebezpečenstvo singl srdca je oveľa menšie, než nebezpečenstvo singl kára.

Po šnapnutí prvého malého trefa na stole, Juh by sa mal vrátiť do ruky károvým esom. Šnapne druhý malý tref, ale teraz mu Západ nemôže nijako ublížiť.

Pravdepodobnosť je kategória, s ktorou musíte neustále počítať a vždy by ste ju mali brať do úvahy pri plánovaní zohrávky.