Zradná lacná kúpa Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
11. 04. 2010

Zradná lacná kúpa

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – piková dáma

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč vzal prvý zdvih pikovým kráľom a vyniesol svoje singl srdce ku kráľovi stola. Keď srdcový kráľ získal zdvih, hlavný hráč zažiaril šťastím: myslel si, že dostal niečo zadarmo.

Hlavný hráč zahral zo stola káro k esu, šnapol na stole káro, šnapol v ruke srdce, šnapol na stole káro a šnapol v ruke ďalšie srdce. Keď potom Juh vyniesol svoje posledné káro, Západ šnapol pikovou desiatkou a vrátil tromf, aby zbavil stôl aj hlavného hráča ich posledného tromfa.

Hlavný hráč musel hrať trefy a Západ porazil záväzok trefom, srdcovým esom a posledným tromfom.

NIČ NIE JE ZADARMO

Juh môže záväzok splniť, ak odmietne "lacnú kúpu" v srdciach. Po získaní druhého zdvihu srdcovým kráľom by mal hlavný hráč hneď vrátiť zo stola srdcovú dámu a zahodiť na ňu z ruky tref.

Západ môže dostať srdcové eso a dva tromfy, ale Juh získa zvyšok bez akýchkoľvek ťažkostí. Hlavný hráč plánuje zahodiť z ruky zvyšné malé trefy na srdcia stola. Juh si odohrá kárové eso a šnapne si káro na stole, zahádže na srdcia stola malé trefy, vezme v ruke trefové eso a šnapne si na stole ďalšie káro. Potom je čas vyniesť zo stola posledné srdce a zahodiť naňho z ruky posledné káro.

Výhodou čítania bridžových miniatúr je, že sa môžete naučiť riešiť niektoré životné situácie. Ak napríklad príde manželka a povie vám, že si môže neuveriteľne lacno kúpiť norkový kožuch, ukážte jej toto rozdanie.