Správne načasovanie Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
13. 03. 2010

Správne načasovanie

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre
Výnos – srdcový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral prvý zdvih na stole srdcovým esom a okamžite vrátil srdce, aby si zabezpečil šnapnutie srdca na stole. Súperi úslužne vrátili srdce, aby si ho šnapol hneď.

Hlavný hráč pokračoval tromi kolami tromfov, odovzdajúc zdvih na dámu. Z obavy, že hlavný hráč uhádne správne trefy, Východ vrátil kárového dolníka.

Hlavný hráč odohral horné kára, na tretie zahodil z ruky tref. Keďže sa kára nepodelili priaznivo, hlavný hráč musel niesť zo stola tref. Toto dalo obrancom dva trefové zdvihy a záväzok bol porazený.

PRVÝ ZDVIH PREPUSTIŤ

Juh splní záväzok, ak odmietne prvý srdcový zdvih. Západ pokračuje srdcom k esu stola. Teraz je hlavný hráč v pozícii, že môže srdce šnapnúť vtedy, keď sa rozhodne sám.

Hlavný hráč stiahne dve kolá tromfov a odohrá tri horné kára, na tretie zahodí z ruky tref. Potom vynesie zo stola malé káro a šnapne si ho v ruke.

Len teraz je ten správny čas na šnapnutie srdca na stole. Šnapnutie umožní hlavnému hráčovi dostať sa na stôl na odohratie vypracovaného kára, na ktoré zahodí z ruky ďalší tref. Obrancovia môžu dostať už len pikovú dámu a jeden tref, ale nič viac.

Keď sa o niečo veľmi snažíte a súperi Vám to umožnia, nemusí to byť to pravé šťastie. Musíte si šnapnutie načasovať tak, aby to bolo najvýhodnejšie pre vás, a nie vtedy, keď vám to láskavo umožnia súperi.