Ako vyliečiť kibica Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
07. 03. 2010

Ako vyliečiť kibica

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre
Výnos – kárová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol károvú dámu, hlavný hráč vzal na stole kráľom a vyniesol tromf k esu. Západ odhodil trefovú osmičku a Juh poznamenal: "Rozdelenie tromfov nie je práve najlepšie."

"Nestrácaj čas, Shariff, odovzdáš tri piky a tref," nezdržal sa komentára kibic.

"Pokiaľ viem, ešte som tref neodovzdal, vsadíš na to, že ani neodovzdám?", dráždil kibica hlavný hráč. Vznikla z toho veľmi slušná stávka. Kibic trpko oľutoval svoju rozšafnosť, lebo hlavný hráč naozaj neodovzal trefový zdvih.

AKO UROBIŤ DESAŤ ZDVIHOV

Hlavný hráč vyniesol káro k esu stola a šnapol v ruke káro. Potom vyniesol srdce ku kráľovi stola a vyniesol zo stola posledné káro. Ak by Východ šnapol, Juh by zahodil stratový tref na prirodzený tromfový zdvih Východu.

Preto Východ zahodil srdce a Juh šnapol. Juh vyniesol srdce k esu a vrátil zo stola ďalšie srdce. Tentoraz Východ zahodil tref, keďže šnap by bol fatálny.

Hlavný hráč šnapol a vyniesol tref k esu a zo stola zahral posledné srdce. Východ musel zahodiť svoj posledný tref a Juh šnapol, čím získal svoj desiaty zdvih. Východ dostal posledné tri zdvihy na svoje vysoké tromfy, ale Západ nikdy nedostal trefový zdvih.

Hra a 620 bodov pre Sever-Juh, a prehra stávky pre kibica s rýchlym úsudkom a neovládateľným nutkaním povedať svoj názor. Postup hlavného hráča je dobrý ma umravnenie kibicov, keďže gilotina sa v našej demokracii nepoužíva.