Bez vyznamenania Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
07. 03. 2010

Bez vyznamenania

Rozdával Východ, obidve strany v druhej hre
Výnos – srdcová dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč vzal srdcové eso a hneď skúsil trefový impas malým trefom k dáme stola. Východ zobral zdvih trefovým kráľom, stiahol si srdcový zdvih a zahral kárového kráľa.

Hlavný hráč vzal kárové eso, vyniesol tref k esu a šnapol tref. Pokračoval pikovým esom, malým pikom k deviatke stola a šnapol si v ruke ďalší tref. Potom vyniesol posledný trom k dáme stola a odohral si vypracovaný tref.

Jediná ťažkosť bola v tom, že skončil s dvoma kárami na stole aj v ruke. Keďže už odovzdal dva zdvihy, bolo to bez jednej.

IMPAS NEMOHOL SEDIEŤ

Chybou plánu Juhu bol trefový impas. Východ predsa potreboval všetkých chýbajúcich kráľov aj dámy na svoje otvorenie v druhej hre. Trefový impas preto nemohol sedieť a nebola žiadna výhoda robiť ho.

Hlavný hráč mal hrať v druhom zdvihu malý tref z ruky aj zo stola. Východ vezme zdvih desiatkou, odohrá si srdcový zdvih a vyrazí kárové eso.

Teraz Juh vynesie tref k esu stola, nechránený kráľ vypadne. Juh si šnapne malý tref v ruke, vytromfuje tak, aby končil na stole, a zahodí z ruky dve kára na trefovú dámu a osmičku.

Obozretná zohrávka neprinesie vyznamenanie za odvahu, ale prinesie splnený záväzok.