Vylepšite si šance Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
20. 02. 2010

Vylepšite si šance

Rozdával Juh, obidve strany v prvej hre
Výnos – srdcový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral zdvih srdcovým esom a hral päť kôl tromfov, aby povzbudil odhodenie trefa. Keď sa nikto neponáhľal odhodiť trefa, hlavný hráč odohral kárového kráľa, vyniesol tref k esu stola, stiahol kárové eso a zahodil z ruky jeden tref a potom zahral zo stola tref. Západ zobral dva trefové zdvihy a slem bol porazený.

Juh rýchlo poukázal na to, že by bol slem splnil, ak by sa trefy delili 2-2, alebo ak by Západ začínal so singl kráľom alebo dámou. "Šance boli 2:1 v môj prospech," zhrnul to Juh.

Juh by sa nemusel ospravedlňovať, ak by jeho zohrávka bola tak presná, ako jeho matematika. Nemal sa spoliehať len na trefy.

SKÚSIŤ AJ INÚ MOŽNOSŤ

Juh by si mal v druhom zdvihu odohrať kárového kráľa. Na stôl prejde pikovou desiatkou, na kárové eso zahodí z ruky tref a potom šnapne v ruke káro. Ak obidvaja súperi pridali káro, Juh vie, že kára sa delia 4-3.

Juh potom môže šnapnúť na stole srdcového kráľa a šnapnúť v ruke ďalšie káro. Potom vytromfuje, na stôl prejde trefovým esom a na posledné - vypracované káro stola zahodí z ruky druhý tref. Odovzdá súperom len jeden trefový zdvih.

Ak niektorý zo súperov neprizná káro v treťom kole kár, môže hlavný hráč zanechať kára. Stiahne tromfy a potom sa pustí do trefov. Toto mu dáva dva spôsoby zohrávky namiesto jedného.

Keď padnete splniteľný slem, neseďte potichu a nenechajte partnera komentovať. Hneď vysúkajte svoj pohľad, ako pravdepodobnosť podporuje váš spôsob zohrávky.