Súperi nie sú na vine Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 02. 2010

Súperi nie sú na vine

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – trefová dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Východ zobral zdvih trefovým esom a vrátil trefovú dámu. "Táto trefová dvojka je určite singl," uvažoval Juh, "takých čo vynášajú singl by som najradšej posadil do kotla s horúcim olejom."

Keď si takto v duchu uľavil, pridal trefového kráľa. Tak ako predpokladal, Západ šnapol a vyniesol malý pik. Hlavný hráč musel skúsiť impas, ale Východ zobral kráľom a odohral si vysoký tref. Po štyroch odohraných zdvihoch to bolo bez jednej.

Juh zabudol, že je celkom džentlmenské splniť záväzok, keď je neporaziteľný. Juh prepásol svoju šancu chybným zahraním v druhom zdvihu.

DIABOLSKÝ MOMENT

Keď Východ nesie v druhom zdvihu trefovú dámu, Juh musí hrať malú a nie položiť kráľa. Kuriózne, toto nie je len púhe oddialenie diabolského momentu.

Východ pokračuje trefovým dolníkom a Západ šnapuje. Západ potom zahrá pik a hlavný hráč si môže dovoliť zahrať zo stola eso a neskúšať impas. Vynesie zo stola tref a šnapne ho v ruke vysokým tromfom, čim je vypracovaný piaty tref stola.

Teraz Juh môže vytromfovať, potom prejde na stôl károvým esom a na posledný tref stola zahodí z ruky pikového dolníka.

Súperi vám vynesú singla vždy, keď im to je výhodné. Namiesto nadávania na súperov porozmýšľajte, ako záväzok splniť napriek diabolskému výnosu.