Odoláte pokušeniu? Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 02. 2010

Odoláte pokušeniu?

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – srdcová dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Východ zobral prvý zdvih srdcovým esom a vrátil srdcovú štvorku. Západ zobral druhý zdvih srdcovým dolníkom a zahral rolu hada vynesením srdcového kráľa.

Juh zahryzol do jablka šnapnutím srdcového kráľa na stole. Potom tromfol esom a kráľom a zistil, že farba sa nedelí priaznivo. Musel vyniesť tretí vysoký tromf, aby odobral tretí tromf Východu.

Keďže na stôl nebol vstup na vysoké kára, Juh musel dúfať na šťastie v trefoch. Odohral trefové eso a potom vyniesol malý tref k dáme stola, ale Východ mal kráľa a Západ dostal zdvih na desiatku, čím bol záväzok porazený.

TREBA PEVNÝ CHARAKTER

Už aj pozeranie tohto rozdania na obrazovke stačí na zlepšenie charakteru. Na obrazovke by sme všetci mali dosť sily, aby sme odolali zvádzaniu hada.

Keď Západ vynesie v treťom zdvihu srdcového kráľa, hlavný hráč musí zahodiť zo stola tref, čím ponechá zdvih Západu. Ak potom Západ zahrá trefového dolníka (jeho najlepšia obrana), Juh zoberie zdvih trefovým esom a troma vysokými tromfami vytromfuje.

Toto ponecháva ešte stále jeden tromf na stole. Juh si odohrá dve vysoké kára, potom vynesie svoju dvojku tromfovú k malému tromfu stola, aby odohral dve vysoké kára stola, na ktoré z ruky zahodí dva trefy.

Ctnosť je odmenená splnením záväzku.

Bridž je prípravou na dobrý, morálny život. V žiadnom inom športe nemôžete lepšie trénovať odolávanie pokušeniu. Ak dokážete hrať prvotriedne bridž, mali by ste byť schopní prestať fačiť, dodržať diétu, alebo dokonca voliť správnu stranu.