Dobré predsavzatia nestačia Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 02. 2010

Dobré predsavzatia nestačia

Rozdával Východ, Východ-Západ v druhej hre
Výnos – srdcová dvojka

Ako sa rozdanie hralo: Východ zobral prvý zdvih srdcovým kráľom a zahral károvú dámu. Toto bolo pre Juh veľmi nešťastné. Ak by Východ zahral akúkoľvek inú farbu, Juh by splnil záväzok bez akýchkoľvek ťažkostí.

Juh zobral károvým kráľom a zahral tromf, aby vyhnal eso. Smola pokračovala, pretože Východ vrátil kárového dolníka.

Hlavný hráč vzal zdvih na stole károvým kráľom, odohral jedno kolo tromfov a potom načal trefy. Západ zobral trefovým eso a zahral káro. Obrancovia zobrali zdvih v každej farbe a záväzok porazili.

Bola to pre Juh smola, ale väčšiu smolu mal Sever, lebo mal partnera, ktorý zahodí splniteľný záväzok.

VIDITEĽNÉ NEBEZPEČENSTVO

Juh mal vidieť nebezpečenstvo, keď Východ v druhom zdvihu načal kára. Hlavný hráč musí hneď vyniesť tref, namiesto mrhania času kolom tromfov.

Západ zoberie trefové a vynesie káro k esu stola. Teraz sa hlavný hráč pokúsi hrať trefy zhora, aby sa zbavil stratového kára. Východ šnapuje tretí tref svojim malým pikom a Juh nadšnapuje.

Hlavný hráč sa dostane na stôl šnapnutím srdca a vynáša ďalší tref. Tentoraz Východ nemôže zabrániť odhodeniu. Východ šnapuje tromfovým esom a Juh odhadzuje stratové káro. Obrancovia sa potom môžu sťažovať na svoju smolu: Je vždy nešťastné pre obrancov, ak hlavný hráč zohráva správne.

Nestačí dávať si na začiatku roka dobré predsavzatia. Musíte pre svoje šťastie aj niečo urobiť. Inak vás môže prenasledovať smola, ako prenasledovala Juh v tomto rozdaní.