Rozdanie z BBO - teamy Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráń   
07. 02. 2010

Rozdanie z BBO - teamy

Rozdával Sever, obidve strany v prvej hre, Dutch Teams Final 4/6, rozdanie 19, hrané 10.1.2010

  • Výnos – srdcová štvorka

    Ako sa rozdanie hralo: V hore uvedenom zápase teamov v druhej miestnosti Východ zohrával 2 kára a splnil +2 za 130 bodov.

    Hlavný hráč pridal zo stola deviatku a hlavný hráč neprikryl kráľa Východu. Východ vrátil károvú dámu k esu Západu. Západ pokračoval srdcovou dámou. Juh nenašiel spôsob ako bezpečne uhrať záväzok a padol. Aj tak však družstvo získalo v tomto rozdaní 2 IMP.

    IDE TO SPLNIŤ?

    Rozdanie je zaujímavé aj z hľadiska licitácie. Zásah obrany 2 trefami znamenal 5-4 v drahých farbách. Východ licitoval svoju lepšiu drahú farbu. Otvárajúci dal na "reopen" pozícii kontru, ukazujúcu štvorlist pikový, a Juh zalicitoval 2 piky pri známom rozdelení pikov u obrancov.

    Komentátor na BBO konštatoval, že GIB - počítačový program BBO - by to dokázal splniť. Súhlasíte s ním?

    Ak áno, nájdete aj riešenie?

    Analýza GIB nehodnotí podľa štatistiky, ale iba dané rozdanie. Ukázala, že Holanďan mal záväzok splniť. Má zobrať druhý srdcový zdvih, tretie srdce si šnapne na stole malým tromfom, má si odohrať jeden vysoký pik. Odohrá si na stole eso a kráľa v trefoch a vpustí Východ do zdvihu trefovou dámou. Východ si odohrá dve vysoké kára. Ďalšie káro šnapuje hlavný hráč pikovou deviatkou a vychytá pikovú dámu Západu. Ak Západ pridá malý pik, zahodí hlavný hráč zo stola tref. Ak nadbije dámou, stôl nadbije a tromfy Juhu sú vysoké.