Nedobiehajte nesprávny vlak Tlačiť E-mail
24. 01. 2010

Nedobiehajte nesprávny vlak

Rozdával Juh, Východ-Západ v druhej hre
Výnos – pikový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol pikového dolníka, Východ vzal zdvih esom. Keďže nevidel nič lepšie, Východ vrátil pik. Juh pridal dámu a bombasticky ju šnapol na stole.

Túto malú brilantnosť urobil preto, aby mohol vyniesť tromfového dolníka na impas. Tým sa mu podarilo odovzdať zdvih na singl srdcového kráľa.

Západ vrátil tref a impas dámou nesedel, Východ vzal zdvih kráľom. Východ vrátil trefovú desiatku k esu stola. Hlavný hráč napokon skúsil kárový impas, a keď aj ten nesedel, záväzok nesplnil a skončíl bez jednej.

ANI TERAZ NEBOLO TREBA NAZERAŤ DO KARIET

Každý, kto nazrel do kariet Západu vie, že hlavný hráč mohol chytiť singl krála stiahnutím esa. Hlavný hráč nazerať nemohol, ale aj tak mal hrať v treťom zdvihu tromfové eso.

Ak kráľ vypadne, nebude žiaden ďalší problém. Ak padnú len dve malé srdcia, odohrá si svoje dva vysoké piky a zahrá tromf. Potom, ak Východ začínal s K-x v tromfoch, bude musieť vrátiť tref alebo káro, čím dá hlavnému hráčovi voľný impas.

Ak Západ začínal s tromfovými K-x, Juh nezíska nič, ale vtedy tromfový impas nesedel, takže hraním esa nestratil nič.

Nie je nič mimoriadneho nasadnúť na nesprávny vlak, ľuďom sa to stáva každý deň v roku. Bláznivé je však bežať päťdesiat metrov za rozbiehajúcim sa vlakom, naskočiť na schodík - a potom zistiť, že vlak je nesprávny. Niektorí ľudia zohrávajú podobným spôsobom.