Ako dosiahnuť mesiac Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
01. 01. 2010

Ako dosiahnuť mesiac

Rozdával Juh, všetci v prvej hre
Výnos – srdcová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Srdcový kráľ je zrejme stratený, či už ho hlavný hráč zahrá do prvého, alebo až do druhého zdvihu. Mal by si však rozmyslieť, kde si želá vynášanie do tretieho zdvihu.

Predpokladajme, že hlavný hráč zahrá srdcového kráľa do prvého zdvihu. Východ zoberie zdvih esom a vráti srdce, zdvih berie Západ.

Západ vynesie káro, a Východ zoberie zdvih dámou. Východ má bezpečný odchod čiernou kartou a môže trpezlivo čakať na svoj druhý kárový zdvih.

ZAHRAJTE MALÚ

Vráťme sa k prvému zdvihu. Predpokladajme, že hlavný hráč nedá zo stola srdcového kráľa, ale malé srdce. Západ musí vyniesť ďalšie srdce, keďže akákoľvek zmena na inú farbu by umožnila hlavnému hráčovi odohrať tri trefy, a na tretí zahodiť zo stola srdce. Výsledkom je, že do tretieho zdvihu nebude vynášať Západ, ale Východ.

Východ nemôže bezpečne vyniesť káro, takže zahrá pik alebo tref. Hlavný hráč vytromfuje a odohrá tri kolá trefov. Potom urobí kárový impas, Východ berie zdvih napríklad dámou. Teraz ale už Východ nemá bezpečný návrat. Ak Východ vráti káro, stôl dostane voľný impas. Ak zahrá čokoľvek iné, stôl šnapne a Juh zahodí káro.

Dôležité je zamerať sa na koniec druhého zdvihu. Ak vás to nepripraví na cestu na mesiac, už sa tam nedostanete.

Ak plánujete vystreliť raketu na mesiac, nemôžete mieriť na miesto, kde je mesiac teraz. Myslite na to, kde bude mesiac, keď bude vaša raketa pripravená na pristátie. Nechajte sa pri tom poučiť týmto rozdaním.