Zahoďte správnu stratovú Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
13. 12. 2009

Zahoďte správnu stratovú

Rozdával Juh, Východ-Západ v druhej hre
Výnos – kárový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč vzal zdvih károvým esom a odohral tri najvyššie srdcia, aby sa zbavil z ruky stratového kára. Potom vyniesol posledné srdce stola a zahodil z ruky tref.

Bola to dobrá myšlienka, ak by to šlo. Ak by hlavný hráč nehral štvrté srdce, ale namiesto toho by šnapol káro, potom by mohol zahrať pikového kráľa aby vyrazil eso. Východ by vyniesol tref ku kráľovi, zobral by ďalší tref esom a zahral by srdcovégo dolníka. Bez ohľadu na to, čo Juh zahrá, Západ získa porážajúci zdvih pikovou desiatkou.

Juh dúfal, že zabráni vzniku tejto situácie tým, že dá súperom srdcový zdvih namiesto trefového. Západ však túto myšlienku odhalil a na štvrté srdce zahodil trefovú desiatku. Východ prirodzene stiahol trefové eso a vyniesol ďalší tref, aby donútil hlavného hráča šnapnúť.

V STREDE

Keď Juh vyniesol pikového kráľa aby vyrazil eso, Východ vrátil tref a Juh bol v strede. Západ si bol istý, že na pikovú desiatku urobí zdvih.

Juh zahodil na srdcia nesprávne stratové karty. Na tretie srdce nemal zahodiť káro, ale tref, a ďalší tref mal zahodiť na štvrté srdce stola. Ak by aj Západ taktiež zahodil tref, Juh môže šnapnúť trefový návrat a vyniesť pikového kráľa, aby vyrazil eso. Juh potom môže šnapnúť ďalší tref a vytromfovať dámou a dolníkom.

Keď nemôžete priznať farbu, namiesto šnapnutia môže byť lepšie zahodiť stratovú kartu. Ak zámerne navodíte túto situáciu a budete realizovať zahranie "stratovú na stratovú", dbajte na to aby ste zahodili správnu stratovú kartu.