Splníte tento slem? Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráń   
29. 11. 2009

Splníte tento slem?

Rozdával Sever, obidve strany v druhej hre
Výnos – piková dáma

Ako sa rozdanie hralo: V nemenovanom klube sa zišlo iba 7 ľudí (môže sa aj to naozaj stať ??), a tak sa štyria rozhodli že si chvíľu zahrajú "komerc", zostal aj jeden kibic. Západ vyniesol pikovú dámu a pokračoval dolníkom, Hlavný hráč šnapol. Keďže sa hlavný hráč mračil a očividne váhal, kibic to nevydržal a povedal: "Bez jednej".

"Dáma a dolník srdcové nevypadnú", pokračoval kibic, "nemáš šancu."

"Musím to hrať," povedal hlavný hráč, a v rýchlom slede si odohral tri vysoké trefy. Potom vyniesol káro k esu a šnapol v ruke ďalší pik.

"Márniš čas," kibic trval na svojom, ale hlavný hráč pokračoval károvým kráľom a šnapol na stole káro a potom šnapol v ruke posledný pik stola.

POSLEDNÉ TRI KARTY

V tomto čase Juh a Východ mali po dva tromfy a po jednom káre. Stôl mal dva tromfy a tref a Západ mal svoje pôvodné tri tromfy.

Keď Juh vyniesol svoje posledné káro, Západ bol v pasci. Ak by Západ šnapol malou, stôl nadbije desiatkou.

Západ sa snažil uniknúť šnapnutím srdcovou dámou. Hlavný hráč nadbil na stole srdcovým kráľom a vyniesol zo stola srdcovú desiatku na impas proti dolníkovi Východu.

Keď Juh zobral svoj dvanásty zdvih, začala zvada. Obrancovia trvali na tom, že Juh by bol padol, ak by kibic držal jazyk za zubami. Juh hovoril, že sa môžu sťažovať na kibica, ale jeho slem mu vziať nemôžu. Hádka pokračovala dlho.

Takže Edo by mal zaviesť rubriku pre kibicov, lebo táto bridžová miniatúra hovorí síce o obrane a o zohrávke, ale hlavne sa týka kibicov, ktorí naozaj majú držať jazyk za zubami.