Skúste trochu čiernej mágie Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
01. 11. 2009

Skúste trochu čiernej mágie

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – srdcová päťka

Ako sa rozdanie hralo: V tomto rozdaní môže poctivý človek urobiť len osem zdvihov. Keď vynesie pika v snahe urobiť deviaty zdvih, súperi dostanú tri piky a dve kára.

Toto je hanba. Cnosť by mala byť odmenená. Žijeme však v hriešnom svete, a jediný spôsob ako splniť tri bez tromfov v tomto rozdaní je hrať ho šibalsky.

Musíte využiť ľudskú povahu, majúc na mysli, že pre súperov - oponentov je prirodzené oponovať. Ak vy tlačíte, oni ťahajú, a naopak.

PEKELNÉ ZAHRANIE

Bridžoví hráči, ktorí sú proti hriechom akéhokoľvek druhu, by mali ďalej čítať len jedným okom. Ideme totiž diskutovať ako môžete splniť záväzok, ktorý by žiadny čestný človek nemal splniť.

Zoberte prvý zdvih na stole srdcovým dolníkom a vyneste zo stola károvú trojku. Plánujete "impasovať" károvou desiatkou.

Samozrejme očakávate, že prehráte tento impas, ale taktiež očakávate, že súperi sa kár v tomto rozdaní viac nedotknú. Skutočne je šanca, že Západ hneď zmení na piky v zúfalej snahe získať päť zdvihov predtým, než by ste splnili záväzok.

Ak Západ zmení na piky a bude v nich pokračovať, dostanete svoj deviaty zdvih. Keďže toto je hriešny spôsob plnenia záväzku, vyberte vreckovku a prejavte súperom sústrasť. Možno sa potom budú cítiť lepšie.

Nerobte tento typ zahrania príliš často. Zriedka sa vám podarí uvariť súperov, aby zanechali farbu len preto, že ste ju vyniesli ako prví. Držte si to však v zálohe pre prípad potreby. Keď fér prostriedky zlyhajú, skúste súperov "oblafnúť".