Vyberte správnu farbu aj správnu kartu Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
23. 10. 2009

Vyberte správnu farbu aj správnu kartu

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – kárová desiatka

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral prvý zdvih na stole károvým kráľom a vrátil pikovú deviatku na impas, Západ zobral zdvih kráľom. Vidiac, že je treba zmeniť na srdcia, Západ zahral srdcové eso a potom malé srdce.

Hlavný hráč bol v pokušení pustiť srdce k dolníkovi v ruke. Rozhodol sa však neurobiť to pre obavu, že Východ by mohol zobrať zdvih srdcovou dámou a dať Západu srdcový šnap. Juh sa rozhodol spoľahnúť sa na trefový impas.

Juh síce odhadol zle, keď sa rozhodol dať zo stola srdcového kráľa, ale aj tak ustál na nohách. Vytromfoval ďalšími dvoma kolami tromfov a skúsil trefový impas.

BEZ SRDCA

Východ zobral zdvih trefovým kráľom, ale už nemal srdce. Keď Východ vrátil káro, hlavný hráč zobral zdvih a potom odhodil srdcového dolníka na trefového dolníka stola.

Západ vybral správnu farbu, keď sa rozhodol zmeniť na srdcia, vybral však zlú kartu. Srdcovú farbu mal načať vynesením srdcovej dámy.

Hlavný hráč zoberie na stole srdcovým kráľom a vytromfuje. Keď potom hlavný hráč skúsi trefový impas, Východ zoberie zdvih a ešte stále má srdce. Vrátené srdce umožní Západu poraziť záväzok esom a desiatkou.

Vedieť vyniesť správnu farbu niekedy nestačí. V niektorých rozdaniach musíte vyniesť správnu kartu v správnej farbe.