Pula 2009 Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
14. 09. 2009
 Na bridžovom festivale v Pule , ktorého hlavná časť sa konala v dňoch 8-12. septembra 2009, sa zúčastnili hráči z 34 krajín.
 
  V súťaži družstiev obsadilo družstvo Slovakia-Košice v zložení Velecký-Tomčáni, Filip-Medlín štvrté miesto v konkurencii 93 družstiev. Družstvo vo finálovej skupine vyhralo prvé 2 zápasy a atakovalo stupeň víťazov vrátane možného prvého miesta, ale vysoká prehra v poslednom zápase (posledné 2 zápasy nášho družstva boli priamo prenášané aj na BBO) ho posunula až na štvrté miesto. Mohlo to teda byť aj lepšie, ale aj tak ide o výrazný úspech a najhodnotnejšie umiestnenie v histórii slovenského bridžu, ktoré podoprelo svojou účasťou v B finále aj druhé naše družstvo, Košice-SVK v zložení Henc-Lohay, Klimčík- Hencz.
 
   Dobré správy prinášame aj z druhej hlavnej súťaže, z dvojkolovej súťaže párov, v ktorej hralo 267 párov. Najlepšie, 15. umiestnenie, získal slovensko-český pár Filip- Medlín nasledovaný tesne párom Velecký-Tomčáni na 22. mieste (cenou za poradie bolo odmenených prvých 30 párov). Pekným úspechom v silnej konkurencii je 60. miesto páru Šimonová-Menyhért. Aj naše dva ďalšie páry z družstva Košice-SVK získali viac ako 50% bodov.
 
   Využívam túto príležitosť na to aby som menom vyššie menovaných hráčov poďakoval košickému bridžovému klubu a predovšetkým pánovi V. Belčákovi za významné sponzorovanie našej účasti na bridžovom festivale v Pule.

    Ešte je potrebné dodať, ze festivalu v Pule sa zúčastnil aj pár B.Šikra a M. Šikra, ktorý podal v súťaži miniteams kvalitný výkon a len zhodou okolností prišiel o popredné umiestnenie a napokon sa spolu so svojimi českými partnermi Lauer-Spálovský umiestnili na 21. mieste z 81 družstiev.