Držte si tromfy na zapretie dverí Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
14. 09. 2009

Držte si tromfy na zapretie dverí

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – kárový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol kárového dolníka, ktorý bol prikrytý dámou, kráľom a esom. Juh stiahol jedno kolo tromfov esom a potom hral vysoké trefy, aby zahodil zo stola káro. Doteraz fajn.

Hlavný hráč šnapol na stole káro a urobil chybu tým, že sa vrátil do ruky tromfovým kráľom. Toto mu síce umožnilo šnapnúť si na stole posledné káro, ale zbavilo ho to ochrany tromfovej farby.

Po šnapnutí posledného kára na stole musel hlavný hráč zahrať srdce. Západ zobral esom, stiahol tromfy dámou a dolníkom. Potom zobral porážajúci zdvih trefovým dolníkom.

CHYBNÉ PORADIE

Hlavný hráč urobil všetky správne zahrania, ale v nesprávnom poradí. Mal vyraziť srdcové eso predtým, než odohral pikového kráľa. Mal vyniesť srdcového dolníka pred šnapnutím akéhokoľvek kára, alebo vyniesť zo stola malé srdce po šnapnutí prvého kára na stole.

Západ zoberie srdcové eso a vráti pikovú dámu, ale Juh má ešte stále pikového kráľa a tento zdvih ním zoberie. Hlavný hráč môže šnapnúť svoje posledné káro na stole a odohrať si srdcového kráľa a srdcovú dámu.

Západ môže šnapnúť tretie srdce, ale hlavný hráč potom získa desiaty zdvih na malý tromf.

Tromfy sú užitočné nielen na šnapovanie stratových kartiet, ale taktiež na to, aby vás chránili pred dlhou farbou súpera. Ak sa dobrovoľne vzdáte ochrany, musíte očakávať, že občas sa dostanete do ťažkostí.