Vyskúšajte viac možností Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
26. 07. 2009

Vyskúšajte viac možností

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – srdcová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč zobral prvý zdvih na stole srdcovým esom a stiahol šesť kôl tromfov v naivnej nádeji, že súperi zahodia tref.

Potom Juh vyniesol trefa k esu, zahodil z ruky dva trefy na kárové eso a kárového kráľa a vyniesol zo stola tref. Východ vzal dva trefové zdvihy a to bol koniec slemu.

Určite poznáte previnilca, ale viete aj spáchaný zločin? Čo by ste robili na mieste zločinca? Rozhodnite sa predtým, než budete čítať ďalej.

ZLÁ FARBA

Zločincom bol samozrejme Juh, pretože mal splniť slem. Vsadil na nesprávnu farbu, keď hral na rozdelenie trefov 2-2.

Po získaní prvého zdvihu na stole srdcovým esom, hlavný hráč mal okamžite šnapnúť malé káro vysokým tromfom.

Juh potom vytromfuje dvoma vysokými tromfami, a potom vynesie pikovú päťku k sedmičke stola. Hlavný hráč stiahne eso kárové a kárového kráľa, na ktoré zahodí z ruky dva trefy, potom šnapne ďalšie káro.

Keď sa kára podelia 4-4, slem je doma. Juh sa dostane späť na stôl trefovým esom, aby zahodil ďalší tref na posledné káro stola.

Hlavný hráč nemôže vedieť vopred, že kára sa budú deliť dobre, ale nič ho to nestojí, aby to vyskúšal. Ak sa kára nepodelia, ešte stále môže vyskúšať, či sa nedelia trefy.

Bridžoví detektívi by mali ľahko vypátrať zločin a zločinca v tomto rozdaní. Netreba stopárskeho psa, stačí iba trochu si ponamáhať šedé mozgové bunky.