Zachráňte si život Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
05. 07. 2009

Zachráňte si život

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – piková dáma

Ako sa rozdanie hralo: Východ zobral prvý zdvih pikovým esom a vrátil pikovú štvorku. Hlavný hráč šnapol na stole srdcovou šestkou, a nevšimol si pritom, že niečo horí. Vrátil zo stola srdcového kráľa, a to bol jeho koniec.

Východ zobral srdcovým esom a vrátil ďalší pik. Hlavný hráč musel šnapnúť na stole srdcovou dámou, a Východ si mohol byť istý, že získa ešte dva tromfové zdvihy a tým porazí záväzok.

NAJRV ODHODIŤ PIK

Juh sa môže zachrániť tým, že pri prvej príležitosti odhodí z ruky pik. Po šnapnutí druhého pika srdcovou šestkou na stole, hlavný hráč musí hrať tri kolá trefov, aby zahodil z ruky pik.

Máte pravdu ak hovoríte, že je nebezpečné hrať tri kolá trefov pred vytromfovaním. Je to však stále lepšie podstúpiť toho riziko, než ticho sedieť a potichu padnúť.

Tentoraz to vyšlo, hlavný hráč sa môže zbaviť tretieho pika na tretí tref stola. Potom už môže bezpečne niesť zo stola srdcového kráľa.

Východ zoberie srdcovým esom a vráti pik, ale Juh môže šnapnúť v ruke a použiť srdcovú dámu stola na stiahnutie druhého kola tromfov. Východ dostane celkom len jeden pik a dva tromfy, takže Juh svoj záväzok splní.

Skákanie z okna sa považuje za nebezpečné, s výnimkou požiaru v dome. Keď ste vystavení pohrome, nemôžete sa pridržiavať normálnych pravidiel.