Keď to nejde cez šnapy Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
28. 06. 2009

Keď to nejde cez šnapy

Rozdával Juh, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – srdcová osmička

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol tromf a vy beriete zdvih dámou. Ak by ste chceli vyšnapovať svoje stratové trefy, dostanete na stole iba jeden šnap. Ak sa súperi dostanú na zdvih, určite zahrajú druhý tromf.

Nemôžete dúfať, že záväzok splníte týmto spôsobom. Získate päť tromfových zdvihov v ruke, jeden šnap na stole a dve čierne esá. To dáva dohromady len osem zdvihov.

Vaša najlepšia šanca je vypracovanie kár. To sa vám môže podariť, ak sú honéry podelené a ak Západ nemá viac ako tri kára.

TREBA KONAŤ RÝCHLO

Začnete skoro vynesením svojho singl kára v druhom zdvihu. Západ musí naskočiť esom, keďže inak by ste mu ho šnapli v ďalšom kole kár.

Najlepšia obrana Západu je zahrať pika k esu stola. Vynášate zo stola károvú dámu, plánujúc šnapnúť vysokým tromfom, ak by Východ pridal kráľa.

Najlepšia obrana východu je pridať malú, a vy odhadzuje pik. Potom šnapnete malé káro tromfovým kráľom, vynesiete malý tromf k desiatke stola, šnapnete ďalšie káro tromfovým esom a vynesiete svoj posledný tromf k dolníkovi stola.

Teraz sú tromfy stiahnuté, a kára stola sú vypracované. Pamätajte nabudúce na tento typ zohrávky, keď budete mať singla oproti dlhej farbe stola.

Nemôžete vždy očakávať kombináciu kariet, ktorá by vám zaručila splnenie záväzku pri akomkoľvek rozdelení alebo pri akejkoľvek obrane. Dôležité je vedieť, na aký druh šťastia by ste mali primerane hrať.