Reprezentačné majstrovské body Tlačiť E-mail
Napísal Eduard Velecký   
16. 06. 2009

Klasifikačná komisia oznamuje, že do Klasifikačného poriadku doplnila hodnotenie reprezentačných a špičkových medzinárodných súťaží podľa nasledujúcich pravidiel.
 
Za reprezentačné súťaže pokladáme každú medzinárodnú súťaž, ktorej sa zúčastňujú prevažne alebo len výlučne reprezentačné kolektívy. Za špičkovú medzinárodnú súťaž pokladáme súťaže na úrovni majstrovstiev sveta, majstrovstiev Európy alebo majstrovstiev USA, ktoré sú organizované WBF,EBL alebo ACBL, pričom však účasť nie je obmedzená len na reprezentačné družstvá.
 
Za umiestnenia získané na týchto súťažiach sa udeľujú tzv. reprezentačné majstrovské body. Reprezentačné body sú administratívnou podmnožinou zlatých MB, majú hodnotu zlatých majstrovských bodov a sú to zlaté majstrovské body získané pri hre na vyššie uvedených súťažiach.

1. Hodnotenie reprezentačných medzinárodných súťaží.

Majstrovské body sa získavajú za každý vyhratý alebo remízový zápas v pomere VP/10, pričom zostávajú v platnosti koeficienty pre počet rozdaní a koeficienty pre obmedzené súťaže. Majstrovské body sa ďalej získavajú za umiestnenie na takejto súťaži, pričom za prvé miesto možno získať nasledovný počet MB:
  • Bermuda Bowl:  100
  • Olympiáda:  80
  • WSMI: 80
  • ME open: 60
  • Nation Cup: 20
  • Hry malé federácii: 20
Na týchto súťažiach sa odmeňuje za umiestenie v prvých dvoch tretinách účastníkov, pričom odmeňovanie je lineárne so začiatočnou hodnotou podľa uvedenej tabuľky a s nulovou hodnotou pre účastníkov umiestnených v poslednej tretine.

2. Hodnotenie špičkových medzinárodných súťaží.

Pre hodnotenie týchto súťaží (patria sem napríklad párové súťaže na
úrovni ME/MS alebo Transnational družstvá na úrovni na ME/MS alebo
špičkové severoamerické súťaže) sa používa štandardný spôsob hodnotenia s nasledovným rozdielom:
  • - za umiestenie sa odmeňuje polovica účastníkov
  • - prví traja získavajú MB podľa príslušného riadku tabuľky
  • - ďalší získavajú MB lineárne, pričom začiatočnou hodnotou je
  • umiestnenie na treťom mieste a nulovú hodnotu majú účastníci umiestení v druhej polovici.
Zároveň v prípade takýchto súťaží platí, že pokiaľ sú organizované viacstupňovým alebo kombinovanym kvalifikačným systémom, tak KP predpokladá samostatné hodnotenie každého kvalifikačného stupňa, pričom účastník získa MB zodpovedajúce najvyššiemu získanému hodnoteniu z týchto jednotlivých krokov kvalifikácie, pričom o konkrétnom hodnotení v prípade potreby rozhodne klasifikačná komisia.