Tvárte sa múdro Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
01. 06. 2009

Tvárte sa múdro

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – pikový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč začal odohraním vysokých tromfov. Potom odohral vysoké kára a šnapol káro na stole. Ak by sa kára podelili 3-3, jeho slem by bol v suchu, keďže by mohol zahodil na vypracované káro zo stola tref, a stále by mal na stole tromf na šnapnutie jedného trefa.

Keď sa kára nepodelili, hlavný hráč sa pustil do sŕdc. Ak by desiatka a dáma vypadli veľmi rýchlo, slem mohol byť stále ešte dosť ľahký. Juh šnapol tretie srdce, pričom vypadla dáma, ale desiatka zostala vonku.

POKRAČUJE V ŠNAPOVANÍ DO KRÍŽA

Keďže nemal nič lepšieho, Juh pokračoval v šnapovaní do kríža. Šnapol ďalšie káro na stole a naspäť vyniesol srdce.

V tomto momente Východu zostávala piková dáma a tri trefy. Juh mal tromf, posledné káro a dva trefy. Ak by Východ šnapol pikovou dámou, Juh by zahodil stratový tref.

Východ musel zahodiť tref, ako svoju jedinú šancu, a Juh šnapol srdce tromfom. Teraz na stole zostalo posledné srdce a A-5 v trefoch.

Juh vyniesol posledné káro a zahodil zo stola malý tref. Ak by Východ šnapol, posledné dva zdvihy zoberie stôl trefovým esom a posledným srdcom. Ak Východ nešnapne, stôl zoberie trefové eso a Východ dostane posledný zadvih na pikovú dámu.

Je možné dosiahnuť nezvyčajnú pozíciu bez toho, aby ste vymysleli niečo geniálne. Keď sa začnú sypať komplimenty, stačí tváriť sa múdro. (Už ste niekedy počuli o skromnom bridžistovi?)