Sexi dáma Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
01. 06. 2009

Sexi dáma

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – kárový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Juh zobral prvý zdvih esom po dlhom uvažovaní. Potom vrátil svoje malé káro.

Západ zobral károvou dámou a Východ entuziasticky signalizoval srdcovým kráľom. Západ poslušne zmenil na srdcia, a eso na stole bralo zdvih.

Teraz Juh vyniesol zo stola kárového dolníka, ale Východ nenaletel na fintu. "Prečo Juh najprv netromfoval?" čudoval sa Východ.

NEŠNAPUJE

Východ opatrne odmietol míňať svoj malý tromf na kárového dolníka stola. Namiesto toho zahodil srdce.

Juh hral kárového dolníka zo stola len a len z toho dôvodu, aby vylákal tromf z ruky Východu. Bolo by oveľa ľahšie chytiť pikovú dámu, ak by súperom zostali tri tromfy namiesto štyroch.

Keď Východ odmietol šnapnúť, Juh začal uvažovať. Určite, uvažoval Juh, obranca z bezcennými tromfami by kárového dolníka šnapol. Preto Juh prišiel k uzáveru, že Východ má pikovú dámu, a promptne vyniesol zo stola osmičku pikovú na impas.

Mínus jeden.

Ak by Juh hral rozdanie rovnakým spôsobom, ale oveľa rýchlejšie, Východ by možno hral bez dlhého uvažovania. Šnapol by kárového dolníka, lebo jeho tromfy boli aj tak bezcenné. A potom by Juh chytil pikovú dámu.

Ak zohrávate rýchlo, robíte viac chýb, než keď hráte pomaly, ale to platí aj o súperoch. Niekedy majú tendenciu prijať vaše tempo bez toho, aby si to uvedomili. Preto sa pri určitých rozdaniach vyplatí zohrávať rýchlo.

Prečo "sexi dáma"? Je piková dáma viac sexi ako tie ostatné? To nie, ale sexi dámy pomáhajú predávať autá a všeličo iné. Možno piková sexi dáma pomôže predávať toto rozdanie.