Šetrite vstup partnera Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
03. 05. 2009

Šetrite vstup partnera

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – srdcová päťka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol srdcovú päťku a hlavný hráč dovolil Východu zobrať prvý zdvih dolníkom. Východ vrátil srdce ku kráľovi stola.

Hlavný hráč vyniesol zo stola káro, Východ zahral malú v nádeji, že Juh neodhadne impas. Juh naozaj urobil impas dolníkom, ale to obrancom vôbec nepomohlo.

Západ musel zobrať zdvih károvou dámou, ale teraz bola jeho ruka mŕtva. Zmenil farbu a vyšiel pikovým dolníkom, ale Juh bol príliš šikovný na to, aby robil neúspešný pikový impas. Zobral zdvih pikovým esom a vyniesol zo stola ďalšie káro.

KONIEC OBRANY

Toto bol koniec obrany. Východ mohol zobrať kárové eso a pikového kráľa, ak by si ho stiahol hneď. Potom už mal Juh zdvihov dosť aj na rozdávanie.

Najlepšia šanca Východu na porazenie záväzku bola okamžite naskočiť károvým esom, keď hlavný hráč zahral prvý raz túto farbu zo stola. Východ by potom vrátil svoje posledné srdce, čím by vypracoval srdcia Západu.

Ak by Juh hral na kára, Západ by sa dostal na zdvih károvou dámou a odohral by si vypracované srdcia. Ak by Juh nepokračoval kárami ale by hral pikový impas, Východ by zobral pikového kráľa a vrátil by pik, čím by udržal Juh na ôsmich zdvihoch.

Keď váš partner nesie dlhú farbu proti trom bez tromfov, musíte použiť svoje vstupy skorej, aby ste mu vypracovali farbu a zachovali jeho vstup. Takto bude môcť získať zdvih vtedy, keď bude mať farbu vypracovanú a bude môcť záväzok poraziť.