Výnimočné odblokovanie Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
11. 04. 2009

Výnimočné odblokovanie

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – trefový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Juh začal svojim vlastným spôsobom. Šnapol otvárací výnos, vytromfoval v štyroch kolách a odohral vysoké srdcia stola. Potom šnapol tref svojim posledným tromfom a vyniesol srdce, aby vyrazil dámu.

Východ vrátil káro k esu stola, a stôl mal už iba trefy, takže musel odovzdať dva zdvihy Západu. Obrancovia dostali 200 bodov a Juh dostal od partnera guľku.

ZAUJÍMAVÝ PRÍPAD

Juh mal mnoho šancí splniť svoj záväzok. Väčšina z nich obsahovala zahodenie kárového esa stola.

Najelegantnejšie zahranie je vytromfovať a na štvrtý tromf zahodiť kárové eso. Juh si potom stiahne svoje dve vysoké kára a zahodí zo stola obidve vysoké srdcia. Potom vynesie srdcového dolníka, aby vyhnal dámu. Zvyšok zdvihov zoberie posledným tromfom a zvyškom srdcí.

Juh by mohol splniť záväzok, ak by si stiahol eso kárové po odohraní horných srdcí, alebo dokonca ak by zahodil kárové eso, keď niesol z ruky srdcového dolníka. Východ by musel vrátiť srdce alebo káro a Juh mohol získať zvyšok zdvihov v svojej ruke.

"Čo sa tu stalo?" pýtal sa policajt prehliadajúci si telo natiahnuté na bridžovom stole. Východ a Západ aj všetci kibici dosvedčili tichému hráčovi, že Juh "sa dostal do cesty náhodnej guľky."