Dopočítavajte rozlohy Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
29. 03. 2009

Dopočítavajte rozlohy

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – srdcová trojka

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol srdcovú trojku, Východ položil kráľa a Juh zobral esom. "Tak či tak piky musím impasovať smerom k Západu, preto nie je žiadna výhoda prepúsťať srdcia. Ak bude Západ pokračovať srdcami, dá mi v nich druhý zdvih."

Juh prešiel na stôl trefovou dámou a zahral neúspešný impas k pikovej dáme. "No poď, rybička, vynes ďalšie srdce a daj mi deviaty zdvih."

Smola. Západ bezpečne odišiel trefom ku kráľovi stola. Juh si odohral eso pikové a pikového dolníka, zo stola zahodil srdce. Západ odhodil dvojku srdcovú.

"Západ začínal presne s piatimi srdcami, keďže vyniesol trojku a potom ukázal dvojku. Mal len dva piky. To znamená, že začínal dohromady so šiestimi kartami v lacných farbách."

VYSKÚŠA TREFY

Juh vyniesol svoj posledný tref k esu stola. Západ odhodil srdcovú osmičku. "To je zlé, že sa farba nedelí 3-3, aby mi dala môj deviaty zdvih. Aha, Západ začínal s dvomi trefami. Preto musí mať štyri kára. Východ teda môže mať len dve kára. Východ nemá šancu získať zdvih, keď budem hrať kára zhora."

Preto hlavný hráč zahral kráľa a eso kárové a vydal Západu tretie kolo kár. Západ si mohol stiahnuť svoje druhé káro, ale potom musel hrať srdcia z Q-10 proti J-9 v ruke Juhu.

Juh nemal žiadne zložité úvahy. Jeho jediný problém bol venovať sa počítaniu, namiesto toho, aby rozmýšľal kde zaparkoval auto.

O čom rozmýšľa hlavný hráč pri zohrávaní rozdania? Mohlo by byť zaujímavé sledovať jeho myšlienkový pochod pri rozdaní, ktoré prináša niekoľko problémov.