Plánujte pečlivo prechody Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
17. 03. 2009

Keď chýbajú vysoké karty, rozumne využívajte malé

Rozdával Juh, všetci v druhej hre
Výnos – srdcová dáma

Ako sa rozdanie hralo: Juh zobral srdcovým kráľom a odohral z ruky tri vysoké kára. Potom vyniesol káro k esu stola a vrátil trefovú desiatku na impas.

Západ vzal zdvih trefovou dámou a vyhnal hlavnému hráčovi srdcové eso. Juh s nádejou vyniesol trefové eso, ale kráľ nevypadol. Konečný výsledok bol 200 bodov pre súperov.

Juh by bol ľahko splnil záväzok, ak by niektoré z jeho vysokých kariet boli na stole. Mohol by niesť zo stola trikrát trefy na opakovaný impas, ak by mal dostatok vstupov na stôl.

ŤAŽKÉ VSTUPY

Aj pri tomto skutočnom rozdaní bolo na stole dostatok vstupov, ale boli to ťažké vstupy.

Po zobraní prvého srdcového zdvihu, Juh by mal odohrať kráľa a dámu v kárach. Keď obidvaja súperi pridajú kára, Juh vie, že im zostáva len jedno káro. Môže si dovoliť prevziať dolníka esom károvým, aby vyniesol malý tref na impas.

Západ zoberie zdvih trefovou dámou a vyženie srdcové eso. Teraz Juh vynesie károvú päťku k šesťke stola. Toto mu umožní vyniesť zo stola trefovú desiatku.

Keďže Východ si nemôže dovoliť prikryť, výnos zostane na stole. Hlavný hráč vynesie posledný tref stola na ďalší impas. Záväzok splní dvoma srdcovými, štyrmi károvými a troma trefovými zdvihmi.

Keď máte dohromady 26 bodov, je rozumné licitovať celoherný záväzok. Zohrávka je obyčajne jednoduchá, ak máte v každej ruke niekoľko vysokých kariet.