Vynášajte proti vysokým kartám Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
08. 03. 2009

Vynášajte oproti vysokým kartám

Rozdával Juh, všetci v prvej hre
Výnos – srdcový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Juh zobral prvý zdvih srdcovým esom a hľadal spôsob, ako vyniesť tref zo stola. Ponuková kontra Západu ukazovala krátkosť v trefoch, a odpoveď Východu 1 bez tromfov ukázala dĺžku a zádrže v trefoch.

Juh správne vyniesol malý pik oproti dáme stola. Západ vskočil pikovým kráľom a vrátil károvú dámu, Juh zobral kráľom.

Teraz Juh vyniesol pik k dáme stola a vrátil tref. Východ hral rafinovame malú a Juh zobral zdvih dámou. Západ odhodil pik, čo ukázalo zlé rozdelenie tromfov.

POKRAČOVANIE V PLÁNE

Juh si nemohol dovoliť pokračovať trefami zo svojej vlastnej ruky, pretože Východ by potom dostal tri trefové zdvihy. Juh musel pokračovať vo svojom pláne - vynášať tref zo stola.

Keďže jediný spôsob, ako sa dostať na stôl, bolo šnapnutie pika, Juh vyniesol pikové eso a šnapol ho na stole. Potom vyniesol posledný tref stola cez silu Východu.

Tento opatrný spôsob zohrávky zaistil splnenie záväzku. Východ musel vskočiť trefovým kráľom, čím umožnil hlavnému hráčovi pridať z ruky malý tref. Keď Východ vrátil káro, Juh zobral a vyniesol trefového dolníka, aby vyhnal eso.

Východ vrátil ďalšie káro. Juh šnapol a dotromfoval trefovou desiatkou. Potom už nemal žiaden problém.

Jeden z prvých princípov zohrávky je vynášať proti sile, radšej než zo sily. Keď sú chýbajúce vysoké karty priaznivo umiestnené, toto opatrenie zachráni jeden-dva zdvihy.