Opatrne so vstupmi Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
01. 03. 2009

Zachovajte si dostatok vstupov k dlhej farbe

Rozdával Sever, všetci v druhej hre
Výnos – trefový dolník

Ako sa rozdanie hralo: Juh zobral prvý zdvih vo svojej ruke, aby vyniesol káro oproti stolu. Juh to ešte nevedel, ale v tom momente už bol obeťou svojej nerozvážnosti.

Východ zobral kárového kráľa esom a vrátil pikovú deviatku. Juh prehral impas dámou ku kráľovi, Západ vrátil pikového dolníka. Juh prepustil, ale musel vziať tretí pik.

Teraz Juh musel vyniesť káro k desiatke stola, keďže si nemohol dovoliť vyniesť dolníka. Východ rafinovane dovolil, aby kárová desiatka stola získala zdvih.

Juh sa mohol dostať späť do ruky vysokým trefom aby si vypracoval kára, ale potom sa už nikdy nemôže dostať do ruky, aby si odohral vypracované kára.

ZOBRAŤ NA STOLE

Bolo správne vypracovávať kára, ale Juh si nemôže dovoliť minúť jeden zo svojich vzácnych vysokých trefov v prvom zdvihu. Musí zobrať prvý zdvih na stole trefovým kráľom a vyniesť zo stola kárového kráľa.

Východ berie zdvih a nesie piky. Juh stráca impas a odmieta druhý pik. Po získaní tretieho kola pikov Juh nesie káro k desiatke stola.

Rozdiel je v tom, že Juh má ešte stále dva vysoké trefy v ruke. Do ruky sa vráti trefovou dámou, aby vyniesol kárového dolníka a môže sa dostať späť trefovým esom, aby si odohral vypracované kára. Juh získa tri kárové zdvihy namiesto jedného, čo mu stačí na splnenie záväzku.