Nenáročných hlavných hráčov ľahko uspokojíte Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
31. 01. 2009

Nenáročných hlavných hráčov ľahko uspokojíte

Rozdával Sever, Sever-Juh v druhej hre
Výnos – trefový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Hlavný hráč vzal prvý zdvih esom, vytromfoval a vyniesol káro, aby vyskúšal impas károvým dolníkom stola. Mal zámer neskôr zahodiť srdce na kárové eso.

Východ vzal károvou dámou a vrátil srdce. Teraz Juh musel vyskúšať srdcový impas, tento však tiež nesedel a bolo to mínus jedna.

Juh poukázal na to, že by slem splnil, ak by jeden z impasov sedel. Vždy keď máte dva impasy, máte šancu 75% že aspoň jeden z nich sedí.

ŽIADNY IMPAS NIE JE POTREBNÝ

Hlavný hráč by mal zobrať trefovým esom, šnapnúť v ruke tref a vytromfovať esom a dámou. Šnapne ďalší tref, aby sa presvedčil, či Západ nevynášal z niečoho takého, ako K-x; Západ určite vyniesol z farby vedenej kráľom a dámou.

Juh zoberie dve vysoké kára, šnapne svoje posledné káro na stole a vynesie zo stola trefového dolníka, na ktorého zahodí z ruky srdcovú sedmičku, zdvih berie Západ. Ak teraz Západ vráti srdce, Juh bude mať voľný impas. Ak západ vráti čokoľvek iné, stôl šnapne a Juh zahodí srdcovú dámu.

Športový hlavný hráč urobí dva impasy a dá súperom bojovú šancu poraziť slem. Nenásytný hlavný hráč neurobí žiadny impas a urobí slem bez toho, aby dal súperom šancu. Ste športový, alebo ste hladný?

Aj keď je to ťažko uveriteľné, niektorí bridžoví hráči sú veľmi nenároční. Ak im ponúknete Euro, trvajú na tom, že chcú len sedemdesiat päť centov. Dôkazom je toto rozdanie.