Tichá voda brehy myje Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
19. 01. 2009


Tichá voda brehy myje

Rozdával Juh, Všetci v druhej hre
Výnos – srdcový kráľ

Ako sa rozdanie hralo: Západ vyniesol srdcového kráľa a pokračoval esom. Juh zabíja tromfom, odohrá tromfové eso a zahrá tromf ku kráľovi Západu.Pri tejto partii mal Západ na stole svoju ďalšiu kartu skorej, než poviete "finančná kríza".

Áno, Západ vyniesol ďalšie srdce a Juh splnil záväzok.

Juh vyniesol svoj singl tref, a Západ musel naskočiť esom. Čo však mal teraz úbohý Západ urobiť?

Ak by Západ vyniesol tref alebo srdce, stôl zoberie zdvih a vynesie káro na impas. Juh sa dostane naspäť na stôl vynesením svojho posledného tromfa k dolníkovi na stole. Urobí ďalší kárový impas a zvyšok kár už "ťahá".

ZVONČEK NEZVONÍ

Pri stole nikto nezazvoní hráčom, že je naporúdzi krásne tiché zahranie. My však zvoníme zvoncom. Mali by ste byť schopní nájsť nenápadné, tiché zahranie, ktoré záväzok porazí.

Keď Západ dostane svoj tromfový zdvih, nesmie niesť naspäť tretie srdce. Namiesto toho si potichu stiahne trefové eso. Nič dramatické nie je na zobratí esa, či áno? Potom Západ vynesie tretie srdce.

Juh zabije svojim predposledným tromfom a potrebuje zvyšok zdvihov. Na stôl sa môže dostať len raz, a môže teda iba raz hrať kárový impas. Mínus jedna.

Možno obdivujete skvízy v troch farbách. Alebo sa vám páčia rozdania, kde si musíte prebiť tromfami dve esá a zahodiť zopár kráľov. Nie je však pekné takéto nenápadné zahranie? Tichá voda, ktorá podmýva brehy.