Zatajiť súperovi zlé rozdelenie Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
01. 01. 2009

Zatajiť súperovi zlé rozdelenie

Rozdával Juh, obidve strany v druhej hre
Výnos – piková desiatka

Ako sa rozdanie hralo: Juh zobral vynesenú pikovú desiatku dolníkom a zahral malé káro, zo stola pridal malú ako impas proti Západu. Keďže máme dobré oči, vidíme, že v kárach toho Juh veľa neurobí. Keďže táto zlá novina by Juh zarmútila, Východ by mal zobrať prvý kárový zdvih kráľom a nie desiatkou.

Východ vráti pik a Juh zoberie esom, aby vyniesol ďalšie káro z ruky. Tentoraz východ zoberie zdvih károvou desiatkou. Aj dobrý priateľ musí napokon Juhu povedať zlú novinu.

Východ vráti svoj ďalší pik a Juh zoberie tento tretí pikový zdvih. Teraz už je však neskoro pre Juh, aby hľadal iný spôsob zohrávky.

SKÚŠA EŠTE RAZ

Juh skúša kára ešte raz, keďže je šanca, že budú rozdelené 3-3. Vynesie tref k esu a stiahne eso kárové. Tento plán zlyháva a Juh musí padnúť

Teba si všimnúť, že Východ táto láskavosť nestála nič. Ak by Východ zobral prvé káro desiatkou, Juh by mohol skúsiť radšej trefy. Juh by mohol urobiť štyri trefy, tri piky a červené esá, čo dáva deväť zdvihov. Braním prvého kára kráľom, Východ povzbudil Juh na pokračovanie v pláne, ktorý nemohol vyjsť. Vyplatí sa chvíľu šetriť svojho bridžového súpera.

Keď hráte bridž pamätajte, že aj súperi sú milí ľudia a môžu dokonca byť vašimi priateľmi. Ak súper narazí na zlé rozdelenie, buďte láskaví. Skryte to pred ním. Ponechajte mu ešte niekoľko chvíľ šťastia kým objaví zlé správy.