Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 25. 10. 2008 Tlačiť E-mail
10. 12. 2008

Zápis zo stretnutia Predsedníctva SBZ

 

 

Miesto:            Tatranské Zruby

Dátum:            sobota, 25. 10. 2008

Prítomní:         P. Belčák (PB), V. Belčák (VB), M. Krajčo (MK), P. Mokráň, (PM), I. Tatranský (IT), A. Zlacký (AZ)

Neprítomný:     K. Lohay (KL)
 

Program:

  1. príprava priebehu konferencie
  2. organizovanie Majstrovstiev Slovenska v ďalších rokoch
  3. diskusia & ostatné

Závery: 

1) IT navrhol zrušiť konferenciu a uskutočniť ju v inom termíne a na inom mieste, kde budú reprezentatívnejšie zastúpení bridžisti zo západu Slovenska. Ostatní prítomní členovia P-SBZ zrušenie konferencie odmietli.
 

IT navrhol vypustiť z programu konferencie schválenie nových stanov SBZ s tým, že celý dokument je šitý horúcou ihlou a sú v ňom závažné nedostatky. VB a MK zhodne konštatovali, že na predloženom návrhu pracovalo P-SBZ viac než rok, v podstatnej miere vychádza z dokumentu, ktorý mal byť predložený na mimoriadnej konferencii SBZ v roku 2007 a že predkladaný návrh je skontrolovaný aj právnikom. PB pripomenul, že zároveň so zverejnením návrhu nových stanov vyzval všetkých členov SBZ na zasielanie pripomienok (pozri zápis zo schôdze P-SBZ z 23.9.2008), a teda aj IT mal dosť času na to, aby pripomienky poslal včas a P-SBZ ich mohlo posúdiť a zaujať k nim stanovisko ešte pred začiatkom konferencie. Ďalej PB vyzval IT, nech všetky svoje pozmeňovacie návrhy predloží písomne, aby sme členom večer vedeli predložiť presnú formuláciu zmeny, o ktorej dáme hlasovať a predišli tomu, že zo schvaľovania stanov na konferencii bude neriadená diskusia.
 

PB zdôraznil, že práve nové stanovy v prípade schválenia zabezpečia vďaka inštitútu delegátov vyrovnanejšie zastúpenie klubov a regiónov v hlasovaní na nasledujúcich konferenciách SBZ. P-SBZ skonštatovalo, že nedostalo ani jednu písomnú pripomienku k návrhu nových stanov, ktorý bol zverejnený na internete.
 

AZ a MK potvrdili, že majú pripravené príspevky k svojim bodom programu konferencie. IT a VB dodali texty o aktivitách a zásluhách čestných členov.
 

P-SBZ skonštatovalo, že nedostalo ani jeden návrh na kandidáta za člena P-SBZ. PB, AZ, VB, PM a IT vyjadrili záujem pokračovať v činnosti v P-SBZ aj v ďalšom období. KL vyjadril svoj záujem kandidovať na člena P-SBZ na predchádzajúcej schôdzi P-SBZ. MK sa rozhodol nekandidovať za člena P-SBZ z osobných dôvodov. P-SBZ konštatovalo, že konferencia SBZ plánovaná na 25.10.2005 je vo všetkých bodoch programu riadne pripravená.

 

2) AZ navrhol presunúť termín MS na leto, lebo v lete by sme do Tatier prilákali viac hráčov. Zároveň P-SBZ diskutovalo aj o možnosti zmeny miesta, lebo pri podstatne väčšom počte hráčov, hlavne zo zahraničia, priestory v zotavovni v Tatranských Zruboch nemusia stačiť. P-SBZ poverilo AZ a VB úlohou urobiť do konca kalendárneho roku prieskum možných priestorov vo Vysokých Tatrách, kde by sme v budúcich 5 rokoch mohli usporiadať MS a predložiť výsledok P-SBZ. Za danej situácie je nutné rezervovať pre MS zotavovňu v Tatranských Zruboch aj na rok 2009. V prípade pozitívneho výsledku z prieskumu alternatívnych možností a následného rokovania by sme objednávku v Tatranských Zruboch zrušili.

 

3) P-SBZ vzalo na vedomie preklad dokumentu  2007 LAWS OF DUPLICATE BRIDGE“  a poveril PB jeho zverejnením.