XXX. Kongres Brydžowy Ziemi Jaroslawskiej Tlačiť E-mail
14. 09. 2008

     Jaroslaw, mesto 40 km východne od Rzeszowa, je už veľa rokov partnerským mestom Michaloviec. Medzi oboma mestami sú podpísané dohody o spolupráci. Už viackrát sme sa chystali na ich bridžový turnaj. Tento rok sa to konečne podarilo. V dňoch 6.9-7.9.2008 sme zúčastnili sme sa turnaja družstiev (Patton) a súťaže dvojíc. Jubilejný turnaj bol súčasťou seriálu Grand Prix juhovýchodného Poľska, organizovaného Podkarpatským vojvodským zväzom športového bridža. Milým prekvapením bolo osobné stretnutie s p. Marekom Wójcickim, redaktorom poľského Brydžu, ktorý ma pred vyše 12 rokmi  písomne oslovil s myšlienkou na vytvorenie Bridžovej ligy Euroregiónu Karpaty.

     Zaujímavosťou samotného turnaja bolo, že sa hral na 5 minikôl po 10 rozdaní  ako sa to v Poľsku stáva v poslednom čase pravidlom. A uskutočnil sa v milej „podkarpatskej“ atmosféreSmile.

     A čo s bridžovou ligou euroregiónu Karpaty? Možno jej vytvorenie je teraz reálnejšie. V dosahu do 300 km od Michaloviec je veľa bridžových miest (Rzeszow, Jaroslaw, Przemysl, Tarnow, Mielec, Lvov, Mukačevo. Užhorod. A Bratislava je vzdialená 500 km....
 
Napísal Alojz Zlacký.
 
 ImageImage