Nové propozície ligy Tlačiť E-mail
29. 01. 2008
Predsedníctvo SBZ schválilo nové propozície ligy. Nájdete ich tu a v budúcnosti ich prípade potreby nájdete aj medzi Zväzovými dokumentami.

Zaraď medzi obľúbené (257) | Citovať tento článok | Počet prečítaní: 4160

Komentáre (4)
1. Autor Edo Velecky dátum 29-01-2008 23:11 - Registered
 
 
Pocet rozdani
Na jednom sustredeni I.ligy bude 5 zapasov po 24 rozdani? Nebude to malo :eek? Mohli by sme odohrat aj 140, ba dokonca aj 160 rozdani... :( :(
 
Ale vazne. 100 rozdani za vikend je zhruba na hornej urovni mnozstva rozdani medzinarodneho standardu pre taketo sutaze. Overeneho standardu, vazeni z P-SBZ... Organizator sutaze si aj pri 100 rozdaniach musi dat poriadne zalezat, aby vytvoril rozumny harmonogram hry a aby organizacia sutaze mala aj istu dostojnost a neprejavovala sa neustalym casovym tlakom na hracov. Hraci si zahraju dostatok rozdani, lebo vsak slovensku ligu vacsinou hraju 4clenne druzstva a 100 rozdani za vikend by malo stacit aj notorikom. 
 
Za tychto okolnosti pokladam rozhodnutie odohrat 120 rozdani miesto doterajsich 100 za nekompetentne. Po predoslom rocniku, ked sme sa sice ani pri 100 rozdaniach nezmestili do casoveho planu, ale predsa len sme zapasy odohrali v relativne prijatelnom case a ked na lige nezaznela od ziadneho z kapitanov poziadavka na zvysenie poctu rozdani, je rozhodnutie zvysit pocet rozdani na 120 zrejmym vysmechom zdraveho rozumu. Zvysenie poctu rozdani neprinesie ziadny sportovy alebo herny uzitok, avsak prinesie casovy tlak, zbytocnu nervozitu a neumernu unavu hracov.
 
2. Autor Tibor Menyhért dátum 31-01-2008 18:10 - Registered
 
 
Pocet rozdani
Bol som jednym z iniciatorov zvysenia poctu rozdani v zapasoch. Minuly rok sme navrhli 20 rozdani v zapase z obavy, ze vacsi pocet rozdani by sa nemusel stihat. Po skusenostiach, ze je dostatocny casovy priestor, sme navrhli zvysit pocet rozdani (aspon ja som minuly rok nemal dojem, ze by sme boli v nejakom velkom casovom tlaku).  
 
Pozrel som si ako hraju polsku ligu, zaverecnu cast hraju na 2x72 rozdani za dva dni.
 
3. Autor Edo Velecky dátum 31-01-2008 21:17 - Registered
 
 
Pocet rozdani
Tak si trochu zapocitajme. Vlani sme skoncili v sobotu o 23.30, tento rok to bude o jednej po polnoci. Kontrola tvrdenia: na 12 rozdani je u nas tvrdy limit 90 minut. Nasleduje 10 minutova prestavka na spocitanie vysledkov a na dalsich 12 rozdani je limit opat 90 minut. Spocitanie vysledkov, kontrola a ich odovzdanie 10 minut. Spolu 200 minut. Cize jeden zapas zaberie 3 hodiny a 20 minut (to je uplne minimum, v praxi to bude iste horsie). Tri zapasy zaberu 10 hodin. K tomu jedna hodina na veceru. Ak zacneme v sobotu rovnako ako vlani, cize zhruba o 14. hodine, tak skoncime jednu hodinu po polnoci (vlani sme skoncili o 23.30 hod), pricom prakticky hrame nonstop, bez akejkolvek inej prestavky ako prestavky na veceru. Ale mozme skoncit aj neskor: staci, aby vznikol nejaky organizacny alebo iny problem. V nedelu to bude naopak: budeme musiet zacat skor. Vlani sme zacali o 8.30 hod, tohto roku budem rad, ked zacneme hrat o osmej. Oboje - ako ukoncenie sutaze v sobotu, tak je zaciatok v nedelu - budu aspon pre mna rekordne casy. 
 
 
Este ku spominanym Poliakom. Je pravda, ze niektore dni hraju 3 zapasy po 24 rozdani, spolu 72 rozdani. Lenze POZOR: vtedy Poliaci prvy zapas hraju o 9.hod, druhy o 14.hod a treti o 19.hod, cize maju k dispozicii cely den, kym my zaciname hrat popoludni! A este jedna malickost: ked uz spominame Poliakov, tak Poliaci maju limit na 12 rozdani 102 minut, kym my mame limit 90 minut. My teda mame tych 72 rozdani napchatych do uplne ineho casoveho rozsahu ako maju Poliaci.
 
4. Autor Martin Hriňák dátum 07-02-2008 12:14 - Registered
 
 
Pocet rozdani
Nesúhlasím s vyjadrením, že nebola požiadavka vyššieho počtu rozdaní - ak si dobre pamätám, tak ja som bol za.
 

Písať komentáre môžu iba registrovaní užívatelia.
Prihláste sa alebo sa registrujte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved



Ďalšie články na túto tému:

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.