Wawelski Smok Tlačiť E-mail
Napísal Alojz Zlacký   
28. 11. 2007
Keď sme si pred rokom v jeseni vyberali nejaký vhodný turnaj v Poľsku, kde by sa dalo ísť na skusy k našim severným susedom, vybrali sme Krakov.

Tamojší novembrový turnaj pomenovaný podľa historického hradu Wawel, sídla poľských kráľov, má dlhoročnú tradíciu. Turnaj sa uskutočnil v basketbalovej hale Wisly Krakow za účasti 94 párov. Mali sme možnosť priamo pri stolíku vidieť hrať legendárneho Andrzeja Wilkosza, bývalého poľského reprezentanta. Na turnaji sme napokon skončili na 32. mieste s 52,6%. A tak sme si povedali, že o rok to skúsime znova.

Tohtoročný OTP Wawelski Smok bol venovaný oslavám 50. výročia krakovského Bridžu. Nezúčastnil sa ho tentoraz Wilkosz, z bývalých reprezentantov Poľska z Krakova tam boli Jezioro, Klapper, Wala. Hlavného turnaja sa zúčastnilo 73 dvojíc, iba my zo zahraničia. Darilo sa nám nad očakávanie dobre. Po vyrovnaných výkonoch v oboch kolách sme nakoniec obsadili pekné 3.miesto, len s odstupom necelých štyroch desatín percenta.od víťazov. A získali pekný pohár.

Takže niekedy to ide aj v jame levovej?. Výsledky turnaja môžete nájsť tu.