Jesolo, druhý deň, dve príjemné viťazstvá Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
13. 07. 2007
Druhý deň začíname proti Grécku, ktoré v úvodnom zápase porazilo domácich Talianov. Nebude to teda jednoduchý zápas. Tu však žiadny zápas nie je jednoduchý.

Komplexný zápis z tohoto zápasu nájdete tu. Kliknutím na číslo rozdania získate zase presný zápis daného rozdania a zároveň zápis, čo sa hralo aj v ostatných zápisoch. Zápas proti Grécku sme začali dobre, ziskom 11 impov v rozdaní číslo 1, keď Sidor aplikoval svoju rozlohovú informačnú kontru, ktorá viedla ku nájdeniu dobrej obrany 4piky proti záväzku 4srdcia. Súperi skúsili ešte 5srdcí, ale to už bolo privysoko. Tomčáni pritom spokojne splnil 4 srdcia.

10 impov strácame, keď Gréci v rozdaní sedem licitujú a so šťastím plnia 4srdcia. 7 impov strácame, keď Kianica so Sidorom vynechávajú srdcovú hru a miesto toho hraju 4 trefy. V rozdaní číslo deväť sa pritom ako v trefoch, tak aj srdciach dá splniť slem. Trest je zaslúžený a možno aj primalý. Ešte strácame 10 impov v rozdaní číslo 12. Tomčáni zohráva 3nt, hrá ich dobre, ale kartiboh mu nebol naklonený, kým Grékovi na druhom stole áno. Potom už nasledujú len naše významnejšie zisky. Pred posledným rozdaním to vyzerá na tesné víťazstvo Grékov v pomere 16-14. Ale podobne ako včera, tak aj dnes súperi v poslednom rozdaní strácajú 4VP. V rozdaní číslo 20 preto, lebo naši hrajú 6 srdcí, kým súperi dosť katastrofálnych 7 srdcí, ktorých splnenie vyžaduje šťastný odhad a veľmi presnú zohrávku. Tým hlavný hráč nedisponuje a tak 17 impov znamená naše víťazstvo v pomere 18-12. Bokom podotýkam, že posledné rozdanie rozdanie malo zaujímavý priebeh vo vugraphe. Turci vylicitovali a splnili 7 srdci, Rumuni nesplnili 6 srdcí. Bridž je hra plná dramatických obratov.

Druhý zápas hráme proti Lotyšom. Lotyšský juniorský bridž je na silnom vzostupe a v predošlom kole Lotyši práve porazili Čechov vysoko 23-7.

Zdá sa, že ani nás nečaka lepší osud. Zápis z daného zápasu nájdete tu. V prvom rozdaní Lukoťka padá 4srdcia, ktoré Lotyši plnia. V druhom rozdaní padá Kianica rovnaký záväzok, keď neuhádne pozíciu kárového jacka. 4srdcia sú však pri eliminácii vykladané. Lotyš na druhom stole elimináciu robí a 4srdcia plní. Po dvoch rozdaniach prehrávame 22:0. V treťom hrajú Kianica so Sidorom zlý celoherný záväzok: 5 kár. Dajú sa splniť 3NT, 4piky, aj 5 trefov, ktoré hrajú Lotyši, ale nie 5 kár. Lotyši vedú 32:0 po troch rozdaniach.

V štvrtom rozdaní získávame našich prvých 5 impov, za zápis za čiastočné záväzky na oboch stoloch. Potom prichádza séria stredných zápisov, všetky pre nás. Osem impov získavame, keď Lotyši bránia 4piky 5 trefmi za 500. Obrana je to síce výhodná, ale nakoľko v druhej miestnosti Lotyši pikovú hru nelicitujú, tak sa jej efekt pre družstvo súperov stráca. V ďalšom rozdaní Lotyši už pikovú hru licitujú, ale hrajú až 5 pikov, ktoré padajú za 200, pričom naši hrajú a plnia 3piky. Po desiatich rozdaniach prehrávame o desať impov, stav je 24:34. To je oveľa nádejnejšie ako na začiatku.

Po rozdaní číslo 12 sa dokonca ujímame vedenia. Kianica so Sidorom licitujú po ostrých blokoch súperov slem a Kianica ho pomocou skvízu v lacných farbách plní. Výborne, Ľuboš.
Žiaľ, získaných 13 impov strácame v rozdaní číslo 16. Naši hrajú 3NT, dvakrát nie, kým Lotyši našli výborné 4 piky na sedem tromfov a zaslúžene sa ujímajú opäť vedenia v zápase.

Nie však nadlho. Najprv Kianica so Sidorom licitujú výborné 4piky, ktoré pre zmenu Lotyši nenašli. Následne sa Lotyši dopúšťajú hrubej chyby, keď sa zapoja do súťažnej dražby, Tomčáni s chuťou kontruje a inkasujeme 500, čo spolu s padom z druhej miestnosti za nesplnenie 3nt dáva víťazných 11 impov. Ešte nejaké nadzvihy pre Lotyšov, ale výsledok sa už nemení, vyhrávame 16-14 (56:53).


Zaraď medzi obľúbené (199) | Citovať tento článok | Počet prečítaní: 5971


Pridať komentár

Písať komentáre môžu iba registrovaní užívatelia.
Prihláste sa alebo sa registrujte.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved



 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.