Rozhodnutie predsedu kontrolnej komisie o námietke A. Kubicu Tlačiť E-mail
08. 02. 2016
Untitled Milan Krajčo, predseda Kontrolnej komisie SBZ.

V Bratislave 7. 2. 2016

Adam Kubica podal námietku v zmysle Čl. 12 ods. 8 Stanov SBZ voči nekonaniu Predsedníctva SBZ (ďalej P-SBZ) vo veci prípadného disciplinárneho konania voči členke SZB Anite Mudrochovej. V súlade s Čl. 12 ods. 9 Stanov SBZ námietku podanú Adamom Kubicom dňa 13. 1. 2016 zamietam.

Odôvodnenie:
V zmysle bodu. 5.2 Disciplinárneho poriadku SBZ disciplinárne konanie sa začína podaním účasntíka konania alebo z podnetu disciplinárneho orgánu. Účastníka konania Disciplinárny poriadok definuje v bode 4.6: "Účastníkom konania je ten, o ktorého právach alebo povinnostiach má byť konanie vedené alebo ktorého práva alebo povinnosti môžu byť rozhodnutím priamo ovplyvnené; účastníkom konania je i ten, kto tvrdí, že môže byť rozhodnutím vo svojich právach alebo povinnostiach priamo ovplyvnený, a to až do času, pokiaľ sa nepreukáže opak." Keďže Adam Kubica nepreukázal, že by mohol byť vo svojich právach alebo povinnostiach rozhodnutím priamo ovplyvnený, neprislúcha mu podľa môjho názoru postavenie účastníka konania. Vedúci súťaže síce je expressis verbis podľa Disciplinárneho poriadku účastníkom konania, avšak Adam Kubica aj keď je členom SBZ nemôže byť disciplinárnym orgánom v zmysle bodu 4.1 písm. b) Disciplinárneho poriadku, pretože nebol vedúci súťaže organizovanej SBZ alebo bridžovým klubom registrovaným SBZ. Disciplinárny poriadok ako norma SBZ sa nemôže vzťahovať bez zmluvného základu na cudzie subjekty. Predsedníctvo SBZ prijalo podnet Adama Kubicu a dňa 9. 5. 2016 rozhodlo, že konanie začne až po vyjadrení Ú-ČBS. Keďže vyjadrenie neprišlo do 6 mesiacov od priestupku, P-SBZ v zmysle bodu 5.2 nemôže konanie zahájiť.

Žiadam P-SBZ zabezpečiť zverejnenie tohto rozhodnutia na webovom sídle SBZ spolu s textom námietky.

Milan Krajčo, v. r.
predseda Kontrolnej komisie SBZ

Text námietky:

Milan Krajčo

predseda kontrolnej komisie SBZ

Ahoj,
týmto podávam námietku voči rozhodnutiu P-SBZ zo dňa 3. 12. 2015 ohľadom riešenia disciplinárnej udalosti v Slavoniciach.

V zápise zo zasadania P-SBZ je uvedené, že disciplinárne konanie v tejto veci nemožno zahájiť, keďže od udalosti už uplynulo 6 mesiacov (odstavec 5.2 disciplinárneho poriadku SBZ). Mám však za to, že konanie už zahájené je, podľa spomínaného odstavca, samotným podnetom vedúceho súťaže vyššiemu disciplinárnemu orgánu (P-SBZ). Nemožnosť riešiť disciplinárnu vec by nastala, ak by spomínaná 6-mesačná lehota nastala medzi udalosťou a podnetom (začiatkom konania), nie však medzi udalosťou a prvým krokom P-SBZ – táto situácia by umožňovala, aby P-SBZ samo rozhodovalo o zastavení konania svojou vlastnou nečinnosťou, čo považujem za nelogické.

Detailné zdôvodnenie, pôvodne adresované P-SBZ a bridžovej verejnosti, je v komentári na stránke http://www.bridgeclub.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=1766&Itemid=61

Žiadam, aby P-SBZ vymenovalo disciplinárnu komisiu na prešetrenie udalosti, tak ako mu to ukladá disciplinárny poriadok.

S vďakou a pozdravom,

V Prahe 13. 1. 2016

Adam Kubica
 

Kto je online?

Práve je pripojených:
4 hostí

Štatistika siete

Registrovaných:47
Správ:1773
Odkazov na stránky:72
Návštevy dnes: 27
Návštevy včera: 101
Návštevy/mesiac: 966
Návštevy spolu: 135457
Max.počet/deň: 281
   2016-5-7
Max.počet/mesiac: 2974
   2011-9
Počet strán dnes: 273
Počet strán včera: 375
Strany za mesiac: 2773
Strany spolu: 534752
Roboti dnes: 19