Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 26.9. 2015 Tlačiť E-mail
Napísal Peter Belčák   
30. 09. 2015
Untitled Miesto: Poprad
Dátum: sobota, 26. septembra 2015
Prítomní: P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), P. Hora (PH), E. Velecký (EV), J. Frajt (JF)
Neprítomný: A. Zlacký (AZ)

Program:


1/ návrh zákona o športe
2/ žiadosť bridžového klubu Laurus o podporu,
3/ štátna reprezentácia a účasť Slovenska na ESFG 2015
4/ nová prezentácia výsledkov súťaží na webovej stránke SBZ
5/ kalendár podujatí na rok 2016

Závery:


1/ PB informoval členov P-SBZ o stave príprav nového zákona o športe, o diskusiách o vzorci pre rozdelenie finančných prostriedkov medzi športové zväzy a o organizácii festivalu neolympijských športov, ktorý sa začiatkom decembra uskutoční v Trenčíne.

2/ v auguste adresoval AZ žiadosť o finančný príspevok vrámci programu SBZ na podporu vzniku nových klubov na Slovensku. P-SBZ žiadosťposúdilo a rozhodlo klubu Laurus prideliť príspevok vo výške 250,- EUR (5x ZA).

3/ PB vyjadril nespokojnosť, že polovica členov, ktorí minulý rok reprezentovali Slovensko na ME v Opatiji, nie je v Poprade. K tejto skutočnosti sa vyjadril EV, ktorý neprítomnosť každého z reprezentantov ostatným členom P-SBZ vysvetlil a na záver naznačil otvorené otázky, s ktorými sa aktuálne ako kapitán Open reprezentácie potýka pri zostavovaní reprezentačného družstva.
P-SBZ vyjadrilo záujem vyslať družstvo na Hry malých zväzov (ESFG), ktoré sa na prelome októbra a novembra uskutočnia na Cypre a poverilo EV predložiť návrh zloženia a orientačného rozpočtu. Zároveň členovia P-SBZ uznali, že jednou z podstatných podmienok pre samotnú účasť sú udržateľné náklady, ktorésa odvíjajú od dostupnosti lacných leteniek a ekonomického ubytovania v dejisku súťaže a zároveň reprezentanti budú musieť zvládnuť presun na odletové letisko prakticky v zápätí po skončení jesenného prvoligového sústredenia.

4/ EV a D. Šlachta venovali spoločne počas uplynulých mesiacov veľa času príprave nového programového vybavenia na prezentáciuvýsledkov bridžových súťaží. Softvér už bol odskúšaný pri niekoľkých párových súťažiach v Čechách, počas Majstrovstiev Slovenska je prémiovo nasadená prezentácia súťaže družstiev. Prezentácia je nástrojom na zlepšenie úrovne športovej hrypočas súťaží organizovaných SBZ aj ČBS, významne pomáha pri analýze výsledkov jednotlivých rozdaní a naviac sú tieto výsledky aj graficky prehľadne zobrazené. Členovia P-SBZ zaznamenali počas MMS v Poprde pozitívne reakcie účastníkov na novú prezentáciu. Určite ide o krok vpred a P-SBZ vyjadruje veľké poďakovanie obom svojim členom za ich nasadenie a tvorivosť, ktoré pri tejto práci preukázali.

5/ P-SBZ vyzýva zástupcov klubov, aby EV nahlásili termíny svojich turnajov v budúcom roku a poverilo EV spracovaním kalendáru súťažných podujatí na rok 2016 v podobnom formáte ako ho máme zverejnený v súčasnosti.

V Bratislave, 29. septembra 2015


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.