MS v Indii Tlačiť E-mail
28. 09. 2015
MS 2015 Od 26.9.2015 do 10.10.2015 sa v Indii (Chennai) konajú majstrovstvá sveta. O titul sa bude bojovať v nasledujúcich súťažiach:
  • Bermuda Bowl - súťaž open družstiev
  • Venice Cup - súťaž ženských družstiev
  • d’Orsi Trophy - súťaž seniorov
  • otvorené MS transnacionálnych družstiev
Prvých troch súťaží sa môžu zúčastniť len národné reprezentácie. Účastníci získavajú právo účasti na kvalifikačných súťažiach. Otvorených MS sa môže zúčastniť každý hráč, družstvá môžu byť tvorené hráčmi viacerých národností.

MS silne poznamenala prebiehajúca podvodnícka aféra. Tri európske družstvá: Izrael, Monaco a Nemecko odstúpili potom, ako sa zistilo, že si právo účasti na MS získali na minuloročných ME v Opatiji v súťaži, kde za nich hrali páry podozrivé z podvádzania (nemecký pár Smirnov-Piekarek svoju vinu aj priznal, druh0 dva páry nie).

Ako keby nestačilo, tak deň pred súťažou akreditačná komisia WBF odňala právo účasti poľskému páru Balicki- Zmudzinski. Komisia svoj verdikt nijako nezdôvodnila a tak zostal len priestor na špekulácie. Zdá sa, že WBF tesne pred súťažou dostala niekoľko expertných podnetov ohľadom uvedeného páru, ktoré však nebol čas preveriť. Komisia tak stála pred dilemou, či pripustí na MS podvodnícky pár alebo nepripustí do hry nevinný špičkový pár (BZ možno rátať do prvej svetovej desiatky). Poľsko v súťaži pokračuje a dokonca uvedený pár nahradia náhradníci.

Zdá sa, že prebiehajúce MS budú v tieni podvodníckej aféry, ktorá otriasla dôverou širokej svetovej verejnosti v čistotu našej hry. Môžeme len dúfať, že nepríde počas ich konania ku ďalšiemu odhaleniu podvodníkov.
 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.