Dozvuky po VC Košíc Tlačiť E-mail
Napísal Peter Belčák   
13. 05. 2015
Vľaňajší 10. ročník Veľkej ceny Košíc poctili svojou prítomnosťou na zahájení páni Richard Raši a Ján Jakubov, primátor a námestník primátora mesta Košíc. Tento 11. ročník sa uskutočnil pod záštitou primátora mesta, medzinárodný rozmer súťaže bol umocnený štartom hráčov zo 7 krajín (okrem Slovákov a štandardných zástupcov z Čiech, Maďarska a Poľska sa Veľkej ceny zúčastnili súťažiaci z Rumunska, Bulharska, Nemecka, pričom tentokrát chýbali naši kamaráti z Ukrajiny) a organizátorom sa podarilo prilákať na jeho zahájenie a následne aj na aktívnu účasť pána Josefa Harsanyiho, člena exekutívy EBL a WBF.

So súhlasom organizátora dávam na vedomie preklad textu, ktorý mu poslal p. Josef Harsányi:

Milý Vojtech,
Veľmi pekne ďakujem za privítanie v Košiciach. S radosťou som sa pozeral, v akom športovom duchu organizuje jeden spomedzi najmenších európskych zväzov toto medzinárodné podujatie. Správanie sa účastníkov, odbornosť vedenia môžu poslúžiť ako vzor pre iné, bohatšie zväzy.

Veľmi pekne ďakujem aj za príležitosť na rokovania a dúfam, že EBL môže pomôcť aj Vám, aby Vaši mladí hráči podobne ako synovia a dcéry ostatných európskych krajín zdieľali radosť z duševného športu a v správnom čase získavali cenné skúsenosti prostredníctvom aktívnej účasti na medzinárodných športových súťažiach.

Josef

K poďakovaniu organizátorovi, ako aj všetkým členom košického bridžového klubu, ktorí svojim dielom prispeli k zabezpečeniu a úšpešnému priebehu všetkých doterajších ročníkov Veľkej ceny by som sa rád pripojil. A pretože účasť bridžistov zo Slovenska na zahraničných súťažiach je skôr ojedinelá než pravidelná, chcem vysloviť prianie, aby Košičania v tejto záslužnej práci pokračovali ešte minimálne ďalších 10 rokov, aby sme mali možnosť súťažiť v kvalitnej zahraničnej konkurencii v „domácom“ prostredí, analyzovať svoje dobré i zlé výsledky v porovnaní s pármi či družstvami, ktorých priemerná úroveň je predsa len o niečo vyššia, než na čo sme zvyknutí v našich kluboch a stretávať sa na záver súťažného dňa v komornejšom prostredí pri nejakom dobrom nápoji a nezdravom jedle.


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.