Nová tabuľka pre prideľovanie MB Tlačiť E-mail
Napísal Edo Velecký   
17. 09. 2014
Klasifikačná komisia schválila použitie novej tabuľky pre prideľovanie majstrovských bodov. Tabuľku navrhol T. Menyhért, jej použitie podporili traja členovia komisie, jeden nehlasoval. Nová tabuľka sa bude používať od 1.1. 2015.

Novú tabuľku majstrovských bodov nájdete tu. (Starú tabuľku majstrovskych bodov nájdete tu.)

Návrh novej tabuľky sa snaží zachovať kontinuitu s doterajšou tabuľkou. V záujme kontinuity
  1. zachováva riadky do 10 stolov
  2. zachováva prvé tri stĺpce pôvodnej tabuľky
Nové je, že odmeňuje relatívne stále rovnaký počet párov, čiže odstraňuje nadhodnotenie turnajov s malým počtom stolov a za relatívne rovnaký výsledok prideľuje stále rovnaký počet bodov, vztiahnuté voči 10 stolovému turnaju.
 
Čo to znamená v praxi? V podstate to, že za umiestnenia na nižších miestach v súťažiach s viac ako desiatimi stolmi dostanú hráči viac bodov ako predtým. Stará tabuľka bola ku takýmto umiestneniam krutá. Ak ste skončili v súťaži na desiatich stoloch na štvrtom mieste (čiže v prvej pätine), tak ste dostali 0,92 MB. Ale ak ste skončili v súťaži na 50 stoloch na dvadsiatom mieste (detto v prvej pätine), tak ste dostali len 0,03 MB. Podľa novej tabuľky to už bude rovnaká hodnota, čiže 0,92 MB. Za relatívne rovnako cenné umiestnenie dostanú hráči od 1.1.2015 rovnakú odmenu.


Alebo iný príklad: na práve skončenom párovom turnaji v Pule obsadila dvojica Janočko- Himinec veľmi pekné 14. miesto z 272 súťažiacich. Podľa starej tabuľky dostanú (nasledovné čísla v tabuľkách nenájdete, tabuľky majú horný limit 100 stolov a tak ich treba vypočítať) za toto umiestnenie 0. 35 MB krát koeficient pre počet rozdaní, ktorý je 1.5, čiže spolu 0.53 MB. Podľa novej tabuľky by to bola úplne iná hodnota: 5.22 krát 1.5 spolu teda 7.83 MB. To sa môže zdať na prvý pohľad priveľa, ale pozor, za prvenstvo v tejto súťaži stará aj nova tabuľka odmeňujú rovnako: 23.16 MB. Preto odmena za 14. miesto podľa novej tabuľky lepšie vyjadruje proporcionalitu medzi týmito umiestneniami nez stará tabuľka.

 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.