Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 20.8.2014 Tlačiť E-mail
Napísal Gabriel Hinďoš   
30. 08. 2014

Zápis zo zasadnutia predsedníctva SBZ zo dňa 20.augusta 2014

Mesto: Bratislava, Košice, Michalovce, Nové Zámky

Prítomní: P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), V. Belčák (VB), E. Velecký (EV), P. Dubnický (PD)

Program:

  • 1/ vyhodnotenie ankety
  • 2/ určenie miesta a termínu konania konferencie SBZ v roku 2014
  • 3/ kontrola pripravenosti MMS v Poprade
  • 4/ diskusia

Závery:

1/Výsledky ankety boli zverejnené na stránke SBZ. K počtu členov registrovaných v SBZ sa ankety zúčastnilo minimum členov, čo naznačuje nezáujem členov SBZ vyjadriť sa k tejto problematike. Kluby z KE a MI súhlasia s posunutím konania a dejiska konferencie viac na západ. Takýto krok bude mať opodstatnenie iba v prípade, ak bridžisti z BA, ZA, TO sa konferencie zúčastnia.

2/Na základe ankety sa predsedníctvo rozhodlo, že sa konferencia nebude konať počas MMS v Poprade, ale samostatne. Predsedníctvo navrhlo Žilinu ako miesto konania konferencie, dňa 29.11.2014 so začiatkom o 10,00 hod. Zároveň poverilo PD úlohou zabezpečiť miestnosť a dať členom P-SBZ na vedomie podmienky zabezpečenia priestorov konania konferencie. Bol podaný návrh na preplatenie cestovných nákladov delegátom, ktorý nebol odsúhlasený (2x ZA, 3x PROTI).

3/MMS sú zabezpečené tak, ako boli dohodnuté. Priestory, ubytovanie ako aj ďalšie náležitosti v hoteli Satel sú dojednané. Podľa informácii z hotela už hotel zaregistroval prvé prihlášky na ubytovanie. PD navrhol presunúť v budúcnosti miesto konania MMS z Popradu do iných miest s cieľom podporiť širšiu účasť párov a družstiev zo Slovenska. P-SBZ návrh na vedomie a poverilo PD zistením priestorových a finančných podmienok v Bratislave, Žiline a v Košiciach. Výsledky porovnania má PD predložiť do 17.10.2014 (v termíne konania jesenného kola prvej ligy)

4.1/ PD predložil návrh na preplatenie cestovných nákladov pre mládežníckych členov družstva Jokers. P-SBZ odložilo hlasovanie o tomto návrhu s požiadavkou na preformulovanie návrhu ako aj z dôvodu, že ešte PD nevyčerpal možnosti zabezpečenia iných hráčov v družstve Jokers.

4.2/ V tejto súvislosti EV navrhol od roku 2015 prispievať na cestovné náklady všetkým hráčom do 25 rokov, ktorí budú hrať prvú aj druhú ligu s podmienkou, že družstvo súťaž dokončí. PB podotkol, že družstvá už teraz majú finančnú výhodu, ak majú zaradeného takého hráča na súpiske, lebo hradia znížené vložné. Podobne ako predchádzajúcom bode, aj hlasovanie o tomto návrhu P-SBZ odložilo.

4.3/ EV navrhol vytvoriť pracovnú skupinu na prípravu zmeny stanov SBZ s tým, aby jej členmi boli PB, GH, a EV. P-SBZ vytvorenie pracovnej skupiny odsúhlasilo (4x ZA, 1x ZDRŽAL SA). Návrh na zmenu stanov chce P-SBZ predložiť na najbližšej konferencii SBZ.

4.4 Na záver každý člen P-SBZ kategorický odmietol teórie vychádzajúce z predpokladu, že koná s cieľom uškodiť, ukrivdiť, či inak negatívne vplývať na aktivity týkajúce sa bridžu na Slovensku. Naopak, všetky kroky či už individuálne, skupinové alebo spoločné sú vedené so zámerom naďalej dvíhať športovú a spoločenskú úroveň doma ako aj v zahraničí prestíž slovenského bridžu.

Peter Belčák poďakoval všetkým za účasť a zasadnutie predsedníctva SBZ ukončil.

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.