Odvolanie M. Hriňáka a rozhodnutie kontrolnej komisie SBZ Tlačiť E-mail
02. 07. 2014
Odvolanie  voči rozhodnutiu predsedníctva SBZ z dňa 10.5.2014

Dňa 19.05.2014 mi P. Belčák zaslal e-mail, v ktorom uvádza, že „Predsedníctvo SBZ Ťa na svojej schôdzi dňa 10.5.2014 v zmysle stanov Slovenského bridžového zväzu, článok 3, bod 7b vylúčilo zo SBZ za úmyselné porušenie stanov, konkrétne článku 3, bod 6c.“
 
Ďalej píše, že „Tohto konania, ktoré je v rozpore so zásadami a poslaním SBZ, si sa dopustil dňa 6.3.2014 v mejlovej komunikácii s pracovníkmi Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a ním riadenej organizácie Národné športové centrum.“
 
Vzhľadom na to, že nie je uvedené, ktorou časťou danej správy som sa mal údajne dopustiť, nesúhlasím s týmto rozhodnutím SBZ, ktoré je vágne, nepresné a nekonkrétne. Zároveň uvádzam, že v tejto správe bol len vecne konštatovaný skutkový stav a boli zhrnuté rozhodnutia SBZ z minulosti, ako napríklad to, že nominovalo na medzinárodné podujatia osoby, ktoré nemali slovenské štátne občianstvo ani slovenskú štátnu príslušnosť. Ak zverejnenie týchto rozhodnutí považuje predsedníctvo SBZ za poškodzovanie dobrého mena SBZ, malo by smerovať príslušné kroky voči sebe, pretože tieto rozhodnutia v minulosti schválilo ono samo. Zároveň si dovolím pripomenúť článok 24 Ústavy Slovenskej republiky, na základe ktorého má každý právo verejne prejavovať svoje zmýšľanie, a teda aj nesúhlas s rozhodnutím orgánov SBZ. Ďalej zdôrazním ešte článok 22 Ústavy SR, na základe ktorého sa zaručuje listové tajomstvo aj pri správach a záznamoch zasielaných aj iným spôsobom ako poštou. Keďže P. Belčák nebol adresátom danej správy, niekto sa dopustil porušenia Ústavy tým, že mu tento e-mail preposlal... A teda táto správa sa k nemu dostala nezákonným spôsobom.
 
Zároveň doplním, že k dňu 6.3.2014 som nebol členom SBZ, keďže na rok 2014 som k tomuto dňu nemal zaplatený členský príspevok.
 
Týmto žiadam o zrušenie predmetného uznesenia predsedníctva SBZ a o vydanie predbežného opatrenia, ktorým sa pozastaví platnosť predmetného uznesenia.

Martin Hriňák



Kontrolná komisia SBZ prijala dňa 2. 7. 2014 nasledovné uznesenie:

 

Kontrolná komisia SBZ (ďalej aj „KK“) zamieta odvolanie p. Martina Hriňáka, ktoré bolo podané emailom na adresu predsedu KK dňa 4.6.2013 a zároveň poveruje predsedu KK vydať nasledovné rozhodnutie v mene KK (viď nižšie). KK sa zároveň uzniesla, že rozhodnutie predsedníctva SBZ o vylúčení p. Martina Hriňáka obsahuje formálne chyby, ktoré ale nie sú príčinou jeho neplatnosti. Predsedníctvo neuviedlo dátum nadobudnutia účinnosti tohto uznesenia a preto KK má za to, že odvolanie bolo podané v lehote určenej Stanovami SBZ a nadobúda účinnosť dňom rozhodnutia KK vo veci odvolania p. Martina Hriňáka.

Rozhodnutie KK o odvolaní sa proti vylúčeniu člena SBZ

Kontrolná komisia SBZ prerokovala odvolanie p. Martina Hriňáka proti jeho vylúčeniu predsedníctvom SBZ zo dňa 4. 6. 2013 podané v zmysle Čl. 13 bodu 1A písm. a) Stanov SBZ a uzniesla sa, že odvolanie v celom rozsahu zamieta.

Odôvodnenie:

Predseda KK oboznámil členov KK s kompletným znením emailu p. Martina Hriňáka. Členovia KK sa oboznámili s uznesením predsedníctva SBZ o vylúčení p. Martina Hriňáka v zmysle čl. 3, bod 7b Stanov SBZ pre porušenie článku 3 ods. 6 písm. c). Členovia KK sa taktiež oboznámili s komunikáciou medzi p. Martinom Hriňákom a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. KK komisia zistila, že Predsedníctvo SBZ konalo v zmysle Stanov SBZ a preto rozhodla, tak ako je uvedené vo výrokovej časti tohto rozhodnutia.

Poučenie:

V zmysle čl. 13 bodu 1F Stanov SBZ nie je prípustné voči rozhodnutiu Kontrolnej komisie odvolanie. V zmysle čl. 13 Stanov SBZ podanie odvolania má odkladný účinok ak bolo podané pred nadobudnutím účinnosti uznesenia orgánu SBZ voči, ktorému smeruje, preto dňom schválenia Uznesenia KK o zamietnutí odvolania nadobúda uznesenie predsedníctva o vylúčení p. Martina Hriňáka právoplatnosť (t. j. 2. júla 2014). V zmysle čl. 6 bodu 4 Stanov SBZ medzi právomoci konferencie patrí aj rozhodovanie o odvolaniach členov SBZ.

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.