Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 10.5.2014 Tlačiť E-mail
14. 05. 2014

Zápis zo schôdze Predsedníctva SBZ

 

Miesto:             Košice

Dátum:             sobota, 10. mája 2014

Prítomní:          P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), V. Belčák (VB), P. Dubnický (PD), E. Velecký (EV),

 

 

Program:

 

1/ plán reprezentačných akcií do konca roku 2014

2/ návrh na vylúčenie Martina Hriňáka zo Slovenského bridžového zväzu

3/ Kronika športu 2011-2012

4/ diskusia

 

 

Závery:

 

1a/ EV ako kapitán družstva v kategórii Open predložil návrh na účasť na ME družstiev v Opatiji, ktorý je podložený zlepšením finančnej situácie SBZ a finančnou podporou zo strany EBL. Súťaže sa zúčastní Slovensko v zložení: E. Velecký (kapitán a vedúci výpravy), M. Henc, M. Kemeňová, J. Kvoček, J. Tomčáni a M. Vodička. Príspevok SBZ na účasť je 4066,- EUR, vrátane úhrady štartovného. Výkonnostný bonus je vo výške 174,- EUR za postup do vyraďovacej časti súťaže.

Všetky návrhy v súvislosti s účasťou na ME družstiev P-SBZ prediskutovalo a schválilo (5x ZA).

 

1b/ Robert Lukoťka ako kapitán juniorského družstva predložil návrh na účasť na MS družstiev v Istanbule, kde sme sa kvalifikovali na základe 6. miesta na ME vo Vroclave. Súťaže sa zúčastní Slovensko v zložení: J. Jakabšic, A. Kubica, J. Kvoček, M. Vodička a R. Lukoťka (nehrajúci kapitán a vedúci výpravy). Príspevok SBZ na účasť je úhrada vložného a dopravy. P-SBZ sa podarilo zabezpečiť za výhodných podmienok ubytovanie vrátane plnej penzie počas celého turnaja v priestoroch univerzity. PB navrhol, aby každý z účastníkov zaplatil čiastku 100 EUR ako kompenzáciu za poskytnutie stravy, ktorú reprezentantom počas súťaží SBZ neprepláca. Výkonnostný bonus nie je stanovený.

Všetky návrhy v súvislosti s účasťou na MS družstiev P-SBZ prediskutovalo a schválilo (5x ZA).

 

1c/ Robert Lukoťka ako kapitán juniorského družstva a PB ako prezident predložili návrh na účasť na hlavnej súťaži počas ME juniorských párov v nemeckom Burghausene. Účasť na tomto podujatí je súčasťou dohody EBL so SBZ, ktorá je spomenutá v bodoch 1a/ a 1b/. Návrh na počet párov (1 alebo 2) a ani ich konkrétne zloženie či na vedúceho výpravy zatiaľ neboli predložené. Príspevok SBZ na účasť je 550 EUR, vrátane úhrady štartovného v prípade 1 páru alebo 700,- EUR v prípade účasti dvoch párov. Výkonnostný bonus nie je stanovený.

Všetky návrhy v súvislosti s účasťou na ME juniorských párov P-SBZ prediskutovalo a schválilo (5x ZA).

 

1d/ EV zopakoval, že na základe už skôr schváleného návrhu Slovensko sa na prelome septembra a októbra 2014 zúčastní hier malých zväzov v lotyšskej Jurmale. Účasť a podpora tejto súťaže (napríklad vlaňajšou úspešnou organizáciou) ostáva jednou z priorít SBZ. Zloženie družstva, výška príspevku a výkonnostný bonus sú uvedené v zápise z predchádzajúcej schôdze P-SBZ.

 

2/ PB predložil návrh na vylúčenie M. Hriňáka (ďalej MH) zo SBZ. Dôvodom je porušovanie povinností člena SBZ spočívajúce v zámernom ohováraní SBZ a podsúvaním nepravdivých údajov s cieľom poškodiť kredit SBZ a narušiť jeden z podstatných finančných pilierov, vďaka ktorým SBZ zabezpečuje svoje povinnosti.

Konanie MH a obsah jeho komunikácie smerom na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR je v elementárnom rozpore s povinnosťou člena SBZ v zmysle platných stanov, kde v bode 6c) máme uvedené, že „riadny člen je povinný šíriť dobré meno SBZ a bridžu a zdržať sa činnosti, ktorá by poškodzovala dobré meno SBZ“. MH pritom ignoruje rozhodnutie konferencie ako najvyššieho orgánu SBZ z roku 2009 o slovenskej reprezentácii. Prezident SBZ zaujal jasný názor, že tieto bezprecedentné a opakované kroky nemieni tolerovať a navrhol, aby P-SBZ v zmysle našich stanov, článok 3, bod 7b vylúčilo MH zo SBZ za úmyselné a cielené porušenie stanov a za konanie, ktoré je v rozpore so zásadami a poslaním SBZ.

 

Po diskusii bol návrh na vylúčenie schválený (4x ZA, 1x PROTI).

P-SBZ poverilo PB, aby informoval (a) MH o jeho vylúčení mejlom na adresu, z ktorej komunikoval s pracovníkmi ministerstva a (b) ústredie ČBS o vylúčení MH.

 

3/ Po viacmesačnom odklade konečne vyšla Kronika športu, spoločná za roky 2011 a 2012. PB doniesol pre účastníkov Veľkej ceny Košíc na nahliadnutie jeden výtlačok, ktorý si ponechal GH pre členov z Michaloviec. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi je najnovšie vydanie graficky, obrazovo a aj obsahovo chudobnejšie, a to napriek tomu, že jeden z rokov bol olympijský. Ďalšie výtlačky Kroniky športu si PB prevezme na sekretariáte Konfederácie športových zväzov a postupne zabezpečí ich doručenie do ďalších klubov.

 

 PB poďakoval za účasť na schôdzi a poprial veľa úspechov v ďalšom priebehu Veľkej ceny Košíc.

 

V Košiciach, 13. mája 2014

 

 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.