Bridž je krásna hra! Tlačiť E-mail
Napísal Pavel Mokráň   
09. 04. 2014

Bridž je krásna hra!

Môj partner mal pri úrovni hry napísané "pokročilý" a hrali sme toto rozdanie v turnaji na BBO proti dvom expertom. Licitáciu nebudem komentovať, prebehla nasledovne:


Výnos – kárová dáma

Takto to vyzeralo po výnose: Hlavný hráč vzal zdvih károvým esom v ruke a pustil sa do tromfovania. Začal kráľom a dámou na stole, trochu sa zháčil, keď zistil, že Východ mal štyri tromfy. Prešiel do ruky srdcovým esom a takto vyzerala v tom momente jeho situácia: Okrem dotromfovania bolo treba postarať sa o stratový tref a stratový pik. Nastal

ROZHODUJÚCI MOMENT ZOHRÁVKY
Hlavný hráč mal však v ruke kartu, zahranie ktorej zaručuje splnenie záväzku na 100%. Určite už viete, ktorá karta to je. Áno, zahral károvú sedmičku!. Expert na Západe pridal malé káro, za čo dostal po skončení partie nelichotivú poznámku od svojho partnera. Tentoraz však bola úplne neopodstatnená. Ak by vzal zdvih károvým dolníkom, hlavný hráč by zahodil po jednej stratovej karte v čiernych farbách na vypracované K-9 v kárach. V našom prípade kárová desiatka vzala zdvih, hlavný hráč dotromfoval, prešiel do ruky pikovým esom a na kárového kráľa zahodil stratový tref. Splnený slem vyniesol cca 72%. Keď som pochválil hlavného hráča za zohrávku, iba skromne poznamenal: Bridž je krásna hra!

Celé rozdanie:

 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.