Rozhodnutie disciplinárnej komisie o podnete Milana Krajča voči Petrovi Dubnickému. Tlačiť E-mail
24. 03. 2014

Rozhodnutie disciplinárnej komisie o podnete Milana Krajča voči Petrovi Dubnickému.

Predsedníctvo SBZ (P-SBZ) dostalo dňa 2.2.2014 podnet od Milana Krajča na začatie disciplinárneho konania voči Petrovi Dubnickému. Pre posúdenie podnetu a vyvodenie disciplinárneho trestu v zmysle disciplinárneho poriadku SBZ (DP), P-SBZ dňa 26.2.2014 menovalo disciplinárnu komisiu (DK) v zložení Ján Biačko, Miroslav Ploščica a Ivo Švec.

Dňa 28.2.2014 boli členovia DK oboznámení so svojim menovaním a obdržali príslušný podnet. Týmto dňom bolo podľa bodu 5.2. DP zahájené disciplinárne konanie voči Petrovi Dubnickému.

Členovia DK sa začali prípadom zaoberať najprv každý samostatne a dňa 22.3.2014 sa stretli na spoločnej schôdzi. Na tejto schôdzi si podľa bodu 4.4. DP zvolili Iva Šveca za svojho predsedu (hlasovanie za: 3, proti: 0) a pokračovali v prerokovaní disciplinárneho podnetu.

M. Ploščica oboznámil ostatných členov DK s faktom, že P. Dubnický mu potvrdil, že pred barážou sa stretol s M. Krajčom, J. Gajdošom, J. Nižnanským a K. Rezekom a zobral na vedomie ich požiadavky. DK ďalej konštatuje, že napriek vôli väčšiny riadnych členov tímu (v tom čase) P. Dubnický nekonal podľa týchto požiadaviek.

Dňa 22.3.2014 prijala DK rozhodnutie, že takéto jednanie je síce morálne nesprávne a neakceptovateľné, ale P. Dubnický ako riadne zvolený kapitán družstva má plné právo rozhodnúť, kto bude v ktorom zápase nasadený. Z tohoto dôvodu sa podľa bodu 5.5. DP

disciplinárne konanie zastavuje,

pretože k disciplinárnemu priestupku nedošlo (hlasovanie za: 2, proti: 1).

Účastníci konania P. Dubnický alebo M. Krajčo sa môžu voči tomuto rozhodnutiu odvolať k P-SBZ v lehote do 15 dní od doručenia tohoto rozhodnutia. Pri podaní odvolania je nutné zaplatiť na účet SBZ číslo 176669007/0900 poplatok za odvolanie v sume 35 EUR a kópiu dokladu o zaplatení priložiť k odvolaniu.

V Bratislave dňa 22.3.2014

Zapísal Ivo Švec, predseda DK

Zápis skontrolovali členovia DK:

Ján Biačko

Miroslav Ploščica

 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.