Štvrté svetové univerzitné online majstrovstvá na BBO Tlačiť E-mail
17. 03. 2014
V týchto dňoch začínajú Štvrté svetové univerzitné  online majstrovstvá družstiev v bridži. Majstrovstvá sa konajú za podpory FISU, medzinárodnej univerzitnej športovej federácie, ktorá bridž zahrňuje medzi ňou uznávané športy. Hrajú sa na serveri BBO.

Do tejto súťaže sa tohto roku prihlásilo 64 družstiev. Medzi prihlásenými je aj družstvo Slovenska v zložení kapitán: Juraj Kvoček, členovia družstva: Adam Kubica, Martin Vodička, Jakub Jakabšic, Jakub Rumančík, Ondrej Kováč.

Prihlásené družstvá organizátor rozdelil do 16 skupín. Slovensko je v jednej skupine (skupina O)  s družstvami pochádzajúcimi z  Talianska, Lotyšška a Turecka. Hrací systém hovorí, že v skupinách sa odohrajú zápasy každý s každým (24 rozdaní) a dve najlepšie družstvá postúpia do následných KO bojov (32 rozdaní).

Súťaž od začiatku sprevádzajú isté organizačné problémy. Súťaž mala štartovať od začiatku roka, neskôr bol začiatok posunutý na 1. februára, ale štartuje prakticky v týchto dňoch. Samozrejme, za problémami možno vidieť aj organizačnú náročnosť takejto súťaže spojenú s počtom účastníkov a aj tým, že všetko organizuje prakticky jeden človek (Poliak Kuba Kasprzak). Od účastníkov sa očakáva,  že zápasy v skupinách odohrajú do konca apríla. Organizátor zvolil (podľa admina zbytočne) koncepciu, že nebude uverejňovať priebežné výsledky zápasov v skupinách a požaduje od družstiev, aby nepublikovali výsledky ich zápasov (kikicom však nič nebráni v sledovaní zápasov a v uverejnení výsledkov). Takže oficiálne záverečné výsledky hry v skupinách budú až niekedy začiatkom mesiaca na tomto mieste.
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 
 
 
?
English (auto-detected) » Slovak
 

 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.