Zápis zo zasadania P-SBZ zo dňa 26.2.2014 Tlačiť E-mail
Napísal Peter Belčák   
27. 02. 2014

Zápis zo schôdze Predsedníctva SBZ

Miesto: Bratislava, Michalovce, Košice, Nové Zámky

Dátum: streda, 26. februára 2014

Prítomní: P. Belčák (PB), G. Hinďoš (GH), V. Belčák (VB), P. Dubnický (PD), E. Velecký (EV),

Program:

1/ doplnenie propozícii ligy 2014

2/ menovanie disciplinárnej komisie pre posúdenie návrhu M. Krajča na disciplinárne konanie voči P. Dubnickému

3/ vyúčtovanie dotácie z MŠVVaŠ v roku 2013 a aktuálny stav žiadosti o pridelenie dotácie na rok 2014

4/ Kronika športu 2011-2012

5/ nominácia reprezentácie na ME2014 a ESFG2014, schválenie rozpočtu pre ESFG2014

6/ doplnenie súťažného poriadku

7/ diskusia

Závery:

1/ VB, koordinátor slovenskej bridžovej ligy, predložil návrh na upresnenia v propozíciách v konkrétnych bodoch, ktoré vyplynuli zo skúseností z nedávnej baráže. Zmeny sa dotkli paragrafov 1 (body 2 a 6), 8 (bod 2), 12 (body 1 až 3) a 13(body 1 až 6 a 8 až 11).

Navrhované zmeny P-SBZ prediskutovalo a schválilo (4x ZA, 1x PROTI z dôvodu výhrad voči §13 bod 8).

Propozície v schválenom znení platia už pre súťažný ročník 2014. Odkazy na nové propozície budú doplnené do článku Základné informácie o SBL2014 a do oznamu koordinátora o konaní jarnej časti I.ligy.

2/ Dňa 2. februára 2014 podal Milan Krajčo návrh na disciplinárne konanie voči PD. Vzhľadom na skutočnosť, že PD je funkcionárom SBZ, má P-SBZ ustanoviť na posúdenie návrhu trojčlennú disciplinárnu komisiu v súlade s par. 4.4 disciplinárneho poriadku a prípadné určenie disciplinárneho trestu. Členmi P-SBZ boli do komisie navrhnutí M. Ploščica, I. Švec a J. Biačko. P-SBZ odsúhlasilo vytvorenie disciplinárnej komisie v uvedenom zložení(4x ZA, 1x ZDRŽAL SA).

P-SBZ poverilo PB, aby oznámil členom disciplinárnej komisie ich menovanie a posunul im znenie návrhu a zatiaľ zistené informácie. Za ďalšiu komunikáciu s predsedom disciplinárnej komisie bude v P-SBZ zodpovedný PB.

3/ PB uviedol, že SBZ vo vyúčtovaní dotácie na štátnu reprezentáciu, rozvoj športového odvetvia a na organizáciu ESFG za rok 2013 vyúčtovalo položky za celkovo 16 545,07 EUR, čo znamená, že na zabezpečení týchto aktivít sme mali spoluúčasť približne 18% (zmluva s MŠVVaŠ nás zaväzovala k spoluúčasti vo výške minimálne 4,8% pre štátnu reprezentáciu a prípravu mládeže a 16,7% na organizáciu medzinárodného podujatia).

Na rok 2014 SBZ zatiaľ dotácia nebola pridelená vzhľadom k malej celkovej výške a k preferencii ministerstva dať peniaze predovšetkým zimným olympijským športom. O rozdelení zvyšných peňazí má ešte v marci rozhodnúť ministerstvo a máme prísľub, že SBZ peniaze dostane, ale nie v objeme ako v roku 2013.

4/ Kronika športu 2011 – 2012 je v procese korektúr a mala by byť vytlačená koncom februára, resp. začiatkom marca 2014 a následne zúčtovaná poskytovateľovi dotácie (Úrad vlády SR).

5/ EV, kapitán reprezentácie, vysvetlil východiská pre zostavenie zoznamu súťaží, ktorých sa plánuje zúčastniť reprezentačné družstvo SR. V rámci internej diskusie medzi hráčmi potenciálneho družstva Slovenska o účasti na ME viacerí členovia družstva hodnotili danú súťaž ako príliš náročnú pre našu reprezentáciu alebo pokladali svoju výkonnosť za nedostatočnú pre takúto súťaž a preto spolu s ohľadom na finančné možnosti sa nepredpokladá účasť Slovenska na ME v Opatiji. Ak by sa našlo družstvo, a to bez ohľadu na kategóriu (Open, Women alebo Senior), ktoré sa chce ME v Opatiji zúčastniť na vlastné náklady (samoplatitelia), tak nech sa ozve u EV.

EV ďalej predložil návrhy (a) na účasť Slovenska na ESFG, ktoré sa v roku 2014 budú konať v lotyšskej Jurmale, (b) na zloženie reprezentačného družstva a (c) na pridelenie finančného príspevku z prostriedkov SBZ.

P-SBZ odsúhlasilo účasť reprezentačného družstva v zložení E. Velecký (kapitán a vedúci výpravy), M. Kemeňová, J. Kvoček a J. Tomčáni (4x ZA, 1x ZDRŽAL SA) na ESFG v roku 2014.

P-SBZ odsúhlasilo finančný príspevok na účasť družstva vo výške 1350,- EUR a výkonnostného bonusu ďalších 150,- EUR v prípade dosiahnutia cieľa v podobe umiestnenia na niektorom z prvých 3. miest (4x ZA, 1x ZDRŽAL SA).

P-SBZ poverilo PB objednaním a zakúpením leteniek.

6/ Pretože v súťažnom poriadku SBZ sú uvedené výsledky neodohratých zápasov (BYE) a zápasov, ktoré končia kontumačným víťazstvom podľa starého prepočtu IMPov na VP, P-SBZ sa uzhodlo, že súťažný poriadok sa v duchu medzinárodných štandardov doplní o (a) kontumačný výsledok pri použití novej škály v pomere 12,00:8,00 a (b) počet VP za neodohratý zápas pri nepárnom počte družstiev (BYE) vo výške 12,00.

Zmena súťažného poriadku bude spracovaná do 7.3.2014 a začne platiť vzápätí po zverejnení na internetovej stránke SBZ.

7/ ako súčasť diskusie P-SBZ sa vrátilo k termínovej kolízii jarného kola 1. SBL s turnajom v Havířove. Koordinátor potvrdil, že v prípade 1. SBL ide o našu najvyššiu súťaž družstiev organizovanú SBZ, ktorá je zároveň určujúca pre funkciu reprezentačného kapitána, preto je zachovanie termínovej kontinuity pre našich hráčov principiálnou otázkou. Organizátor turnaja v Havířove, ktorý sa stal súčasťou českej Grand Tour,oznámil termín konania súťaže skôr, ale podľa zástupcov klubov z Košíc a Michaloviec, ktoré majú v prvej lige podstatný počet družstiev, hráči z ich klubov jednoznačne uprednostňujú účasť v slovenskej prvej lige.

VB oznámil, že rozhodcom počas jarného sústredenia bude znovu Dušan Šlachta.

PB informoval, že hracia miestnosť v bratislavskom Doprastave je objednaná a potvrdená.

Čo sa týka druhých líg, tak VB a GH spolu s kapitánmi ostatných družstiev sa o organizácii druhej ligy vo východnej konferencii dohodnú počas najbližšieho víkendu na Karpatskom pohári. Kapitáni troch prihlásených družstiev v západnej konferencii sú spolu v kontakte a hľadajú vhodný termín na odohranie jarného sústredenia, keďže termín uvedený v propozíciách a ani prípadný spoločný termín s prvou ligou nie sú ideálne. VB bude postup rokovaní o termíne sledovať a v prípade, že sa natiahnu, tak do rokovaní aktívne vstúpi.

PB poďakoval za účasť na schôdzi.

V Bratislave, 26. februára 2014


 

Nemáte oprávnenie pridať komentár.